Yunanistan'da yayın yapan 'www.lesvos.gr' internet sitesinin haberine göre, Midilli Adası'ndaki 5 bin 600 mültecinin kaldığı Moria Kampı'nda, dün akşam isyan çıktı. Mülteciler, kampı ateşe verdi.

Alevlere 10 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Mültecilere herhangi bir zarar gelmemesi için 30 görevli ile adadaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı Almanya, İngiltere, Hollanda ve Yunanistan vatandaşı 50 kişi, sabaha kadar yoğun mücadele verdi. Yangının çıktığı saatlerde kampı ateşe veren bir grup Pakistanlı ile Suriyeli mülteci arasında sert kavgaların yaşandığı, yaralanan 8 kişinin adadaki hastanede tedaviye alındığı belirtildi. Yunan polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı adada çıkan yangında, kampta bulunan prefabrik evler ve çadırların büyük bölümünün zarar gördüğü de haberde yer aldı.

İsyanın, 3 bin 500 kişi kapasiteli kampta nüfusun 5 bin 600'e çıkması ile başlayan yiyecek, içecek ve barınma sakıntısı, mültecilerin sığınma taleplerinin geri çevrilmesi ve Türkiye'ye iade edilecekleri söylentilerinin yayılması üzerine çıktığını ileri sürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr