Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'da giyeceği formaların tanıdımı yapıldı. Kırmızı-siyah ve turkuaz - beyaz renklere sahip iki formalara tepki yağdı.

Gazeteci Mehmet Demirkol, "Bayrak niye özel?" sorusunu sorarak, "Simgesel bir şey. Duygusal bağın var yakınlık duyarsın. Bu formaların Türkiye ile alakası ne? Forma olarka güzel olabilir. Dünyanın her yerinde 250 metreden görünce tanılan bir formamız var bizim. Hırvatlarınki de öyledir, Brezilyalılarınki de öyledir Arjantinlilerin de öyledir..." dedi.

"FORMA O BUNLAR TİŞÖRT"

Formaların simgesel kavramlarını anlatarak sözlerini sürdüren Demirkol, Türkiye'nin eski formalarını kast ederek, "Forma o bunlar tişört. Turkuaz taraftarıyım. Türk basınında yazanda ilk benimdir. Çünkü senin adınla anılan bir renk var. Eleştirileri de kabul ederim. 2001'de Dünya Kupasına giderken fikir benim değil ama ilk yazan bendim. Turkuaz formaya itirazım yok ama band olmalı. Bizim formamız o. Niye hep vazgeçiliyor. bir geliyor bir gidiyor... Tepki oluyor geri geliyor.
Türk milli takımının forması bellidir hikayesi vardır. Bir maçta forma farklı olsun diye band çekilmiş beğenilmiş alkışlanmış. O zaman her şeyi değiltirebiliriz" dedi.
Formanın bir bayrak kadar kutsal olmasa da sancağa eşit olduğunun altını çizerek, "Sancağa denk gelir Türk Milli forması seni temsil eden insanları giydiği resmi kıyafettir. Nasıl bu kadar kolay değiştirile biliyor anlamış değilim. Hırvatlarınki değişmişmidir? Zannetmiyorum" dedi.

ÖRÜMCEK ADAM

Öte yandan sosyal medyada da tartışılan formaları beğenenlerin yanı sıra beğenmeyen birçok futbolsever vardı. Türkiye'nin renginin kırmızı - beyaz olduğunun altının çizildiği eleştirilerde kırmızı-siyah formanın Marvel'in kahramanı Örümcek Adam'ın giydiği kıyafete benzetildi.

İşte Türkiye'nin Euro 2016 formaları!

Mehmet Demirkol'un bahsettiği bandlı forma

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr