2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin yer aldığı 5 takımlı I Grubu 6 takıma çıkıyor. Cebelitarık'ın resmen üye olarak açıklanacağı 12-13 Mayıs'taki FIFA Genel Kurulu'nda Kosova için de oylama yapılacak. İki ülkenin de üyeliğinin kabul edilmesi sonrasın eleme gruplarında düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE 5 TAKIMLI I GRUBU'NDA

A Milli Futbol Takımı’nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele edeceği 5 takımlı I Grubu 6 takıma yükseliyor. Cebelitarık için CAS’ın verdiği “FIFA üyeliği hemen tanınıp işleme konulmalı” kararı ve Kosova’nın UEFA Genel Kurulu’nda üyeliğe kabulleri sonrası gözler 2018 Dünya Kupası Elemeleri’ne çevrildi.

FIFA’nın 12-13 Mayıs’ta Mexico City’de toplanacak genel kurulunda Cebelitarık resmen üye olarak açıklanıp Kosova için de oylama yapılacak. İki ülkenin de üyeliğe kabul edilmeleri sonrası 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri gruplarında düzenleme bekleniyor.

UKRAYNA 'HAYIR' DEDİ

Elemelerde grupların 7’si 6’şar, ikisi 5’er takımdan oluşmuştu. Türkiye, beş takımın yer aldığı I Grubu’nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile eşleşmişti. H Grubu’nda Rusya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Kosova için UEFA oylamasında “hayır” oyu verdi. I Grubu’nda ise sadece Ukrayna Kosova’ya karşı çıktı. Dolayısıyla Kosova’nın Türkiye’nin yer aldığı I Grubu’na, Cebelitarık’ın da H Grubu’na gitmesi bekleniyor.
İki yeni ülkenin kuraya girmedikleri için, puanlamaya dahil edilmeden özel maç statüsünde oynamaları en büyük olasılık. Ancak H Grubu’ndaki takımlar zaten 2018’in ev sahibi Rusya ile özel maçlar oynayacak. İki ülkenin de I Grubu’na eklenip dönüşümlü özel maç oynamaları da ihtimaller arasında yer alıyor.

Ali Şen: Kosova'yı Türkiye'nin grubuna verecekler

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr