AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali yıldırım partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HAREKATA KATILDIK" AÇIKLAMASI

Binali Yıldırım konuşmasında Musul operasyonuna ilişkin yeni bir bilgiyi açıkladı. İsim vermeden Irak Başbakanı İbadi'ye yüklenen Binali yıldırım, "Koalisyon içerisinde bizim hava kuvvetlerimiz yer almıştır. Musul'da Türkiye'nin işi yok diyenler cevabını almıştır" ifadelerini kullandı.

GRUP TOPLANTISININ ARDINDAN: DETAYLARI BİLMİYORUM

Gazeteciler, Başbakan Binali yıldırım'a grup toplantısının ardından "Harekata katıldık" açıklamasını sordu. Bir gazetecinin, "Grup konuşmanızdaki ifadelerinizden şu an uçaklarımız operasyonun içindeymiş gibi anlaşıldı" demesi üzerine Yıldırım, "İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Henüz yer almadı değil mi?" sorusunun gelmesi üzerine, "Oradaki operasyonların detayını bilmiyorum tabii ama önemli olan koalisyonun içinde olmak" yanıtını verdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Yıldırım, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini görüştüklerini anlatıp, "Şimdi anayasa ve sistem konusunu milletin önüne götürüp çözüm üretme zamanıdır" dedi.

"Buradan sayın Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunuyorum" diyen Yıldırım, "Bu anayasa meselesini çözelim, son sözü millet söylesin" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Geleceğe yatırım yapma planlarınız varsa İstanbul Finans Merkezi sizin için en güvenli limandır.

- Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 56. günündeyiz. Önce Cerablus'u nihayet Dabık'ı da DEAŞ örgütünden temizledik. Üzerine efsaneler uydurulan Dabık da güvenli bir hale geldi. Dabık'da kontrolün sağlanmasıyla birlikte büyük ölçüde DEAŞ teröristleri tarafından ülkemize atılan roket saldırıları önlenmiş oldu. Ama başka silahlar ele geçirirlerse o da ayrıca tehdit olmaya devam eder. Bizim amacımız bölgede barışı sağlamak. Bunun dışında hiçbir hedefimiz yok.

İSİM VERMEDEN İBADİ'YE YANIT

- Herkes şunu bilsin, Türkiye ülkemize yönelik her türlü tehdide gerekeni yapar. Bunun için de hiç kimsenin iznine, icadetine ihtiyacımız yok.

- Türkiye hudutlarının güvenliğini her şart altında korumaya devam edecek. Musul'da konuşulan operasyon nihayet başladı. Olan biteni yakından takip ediyoruz. Her gelişmeye uygun planlarımız, hesaplarımız yapılmıştır. Türkiye'nin aleyhine bir durum ortaya çıkarsa gereken adım atılacak. 'Masada olacağız' sözünün arkasındayız.

"HAVA HAREKATINA BİZ DE KATILDIK"

- İşte şu anda operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika'da eğittiğimiz milislerdir. Ninova mücahitleridir. Peşmergelerle birlikte operasyona katılmışlardır. Ayrıca koalisyon içerisinde bizim hava kuvvetlerimiz yer almıştır. Musul'da Türkiye'nin işi yok diyenler cevabını almıştır.

BAHÇELİ İLE 'BAŞKANLIK' GÖRÜŞMESİ

-  Sayın Bahçeli ile dün bir görüşme yaptık. Bu görüşmede çeşitli güvenlik tehditleri konusunda kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Gerek terörle mücadele, gerekse FETÖ örgütünün uzantılarıyla ilgili yaptığımız çalışmaları anlatma fırsatı buldum. Aynı zamanda da anayasa meselesini de ele aldık. Sayın Bahçeli'nin tutumu da gayet netti. Kendisi de bu fiili durumun anayasa ile bir uyumsuzluk içerdiğini ifade etti. Ve adresin de millet olduğunu açıkça söyledi. Biz de aynı şeyi söyledik. O halde şimdi icraat zamanıdır. Şimdi anayasa ve sistem konusunu milletin önüne götürüp çözüm üretme zamanıdır.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

- Buradan sayın Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunuyorum. Bu şeref hepimizin olsun. Hep beraber Türkiye'nin gündemini yıllardır meşgul eden bu anayasa meselesini çözelim, son sözü millet söylesin.

"BİRİKİMLERİNİ BİR GECEDE YOK ETTİLER"

- (Darbe girişimi) 40 yıllık birikimlerini bir gecede yok ettiler, kendilerini de berbat ettiler. Onlara düşen yüce Türk adaletine teslim olmak.

"SİSTEM TIKANDI"

- Neden darbelere zemin hazırlandı? Çünkü sistem tıkandı. Başkanlık sistemi inşallah sistemin düğümlerini çözecek, kilitlerini açacak en büyük reformdur. Şahsi hırslarını artık herkes bugün bir kenara bıraksın. Parti çıkarlarını herkes bir tarafa bıraksın. Ülke çıkarları, Türkiye'nin geleceği her şeyin üzerindedir.

- 'Ben başkanlık sistemi' istemiyorum diyorlar. Gerekçe? Gerekçe yok, AK Parti gündeme getirdi diye. Olsa olsa o... Başka gerekçe var mı? Sistemin nerelerde tıkandığını, sistemin ülkeye ne bedeller ödettiğini görüyor, çözüm yolu öneriyoruz. Bilimsel çalışmalar bellidir, tecrübe de ortadadır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr