Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Tel Hammud çadır kentinde dün çıkan yangında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Eriç Şuayip, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamlarını yitirdi.

Ceylanpınar İlçesi’nde bulunan Tel Hammud çadır kentinde kalan Şuayip Ailesi'nin çadırında dün sabah elektrikli ocağın devrilmesi sonucu yangın çıktı. Çadırda uyuyan Muhammed Şuayip ve kardeşi Eriç Şuaiyp, bir anda alevlerin arasında kaldı. Ağır yaralı olarak kurtarılan 2 çocuk, Ceylanpınar'daki ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Bölümü'ne sevk edildi. Suriyeli kardeşler, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün yaşamlarını yitirdi. Suriyeli çocukların cenazeleri Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsisinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

DÜN DERİK'TE 3 ÇOCUK YANARAK ÖLDÜ

Mardin Derik'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Dumluca Köyü yolu üzerinde bulunan, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede çok sayıda çadırı saran yangında yaşları 3 ile 8 arasında değişen 3 çocuk yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Yaralılar Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr