Lazkiye'nin Türkiye sınırına yakın Kensaba kasabasında düzenlenen top atışları sonucu, aralarında Rus, Çinli, Bulgaristanlı ve Kanadalı basın mensuplarının da yer aldığı yabancı gazeteciler yaralandı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, top atışının Türk topraklarına yakın Dama kasabasından düzenlendiğini bildirdi.

ATEŞKES BÖLGESİNİ HEDEF ALDI

Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırının Türkiye tarafına yakın bölheden düzenlendiğini ve ateşkes bölgesinde basın turu yapan yabancı gazetecilerin yaralandığını söyledi. Top atışına hedef olan bölgenin, cumartesi günü başlayan ateşkes kapsamında olduğu belirtiliyor.

Bölgedeki RİA Novosti muhabiri, yaralananlar arasında RT İspanyolca ve RT Arapça muhabirlerinin de bulunduğunu aktardı. Saldırıda topların gazetecilere 150 ila 400 metre mesafedeki alana düştüğü ve basın mensuplarının hafif yaralandığı kaydedildi.

'EL NUSRA VURDU'

Hafif yaralanan gazetecilerden RT İspanyolca muhabiri Boris Kuznetsov, “Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre mesafeden top atışı düzenlendi. Neyse ki herkes iyi” dedi.

Suriye ordusundan bir kaynak da, saldırıyı ateşkese dahil olmayan El Nusra'nın düzenlediğini duyurdu.

Daha önce Rus ajansları, ateşin 'sınırın Türkiye tarafından açıldığını' aktarmıştı. Ancak daha sonra düzeltme geldi ve ateşin 'Türkiye sınırına yakın bir noktadan açıldığı' belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr