İstanbul, Ankara gibi kentler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından tatilciler Türkiye’nin turizm kenti Antalya’ya akın ediyor. Antalya Havalimanı ve Antalya Otogarı’nda ciddi hareketlilik yaşanıyor. Özel araçlarıyla da binlerce tatilci, dünden itibaren kente gelmeye başladı. 3.5 günlük rismi tatil dönemini idari izinle birlikte 9 güne uzatanlar nedeniyle iç turizmde ciddi hareketliliğe yol açtı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kendisini arayan dostlarına bile otellerde yer bulamadığını söyledi. Karaloğlu, 2.3 milyon olan kent nüfusunun bayramda 4 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

15 dakikalık yol 4 saat sürdü

Bodrum’a gelen vatandaşlar ilçeye 10 kilo metre kala trafik kuyruğuna takıldı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu tatil yöresinde adım atacak yer kalmadı. Tatilciler yaklaşık 15 dakikalık yolu 4 saatte gidebildi. Muğla genelindeki sahil kesimlerine yaklaşık 3 milyon turistin gelmesi beklenirken Bodrum nüfusunun ise bayramda yaklaşık 1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yunan adalarına tatilci akını

Bayram tatilini Türkiye’ye yakın Yunan adalarında geçirmek isteyenler arife günü sabah saatlerinden itibaren iskelelerde yoğunluk oluşturdu. Sakız, Midilli, Sisam ve Kos adaları bayram tatilinde Türklerden büyük ilgi gördü. Adalara sefer düzenleyen feribot acenteleri ek seferler koydu. Başta İzmir olmak üzere çevre illerden, Sisam Adası’na gitmek için Kuşadası ve Seferihisar’a, Kos Adası’na gitmek için Bodrum’a, Sakız’a gitmek için Çeşme’ye gelen tatilciler limanlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Günde iki sefer yapılan Sisam Adası’na, bayram nedeniyle üç firma, ikişer sefer koydu. Bodrum ve Çeşme’de de ek seferler konuldu.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr