A Milli Futbol Takımını’nın EURO 2016’ya hazırlık kapsamında yaptığı dostluk karşılaşmalarında göz dolduran ve şampiyona kadrosuna alınan Emre Mor, son olarak Çek Cumhuriyeti maçında Burak’a yaptığı asistle dünya gündemine oturdu.

Danimarka’da yaşayan Makedon bir anne ile Uşaklı bir babanın çocuğu olan Emre Mor, 2015’te Danimarka vatandaşlığını seçti. Ancak bundan sonra 1997 doğumlu genç yeteneği Türk Milli Takımı’na kazandırma mücadelesi başladı. Anne ile babası ayrı olan Emre Mor’un ikna sürecinde, yeniden Türk vatandaşlığına geçebilmesi için hapiste olan babası Ersoy Mor’un onayı, desteği ve ıslak imzası gerekiyordu. Genç ismin, Türk vatandaşlığına geçebilmesi için baba Mor’un ıslak imzası hapiste alındı. Gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016’da annesi ve menajeri Mustafa Özkan’la birlikte Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği’ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını aldı.

Emre Mor kimdir?

24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka’nın Lyngby FK takımında başladı. Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor. Genç futbolcu, 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun Yeşil-Beyazlı ekibe transfer olmadı. 2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Ardından, Türk Milli Takım’ını tercih eden Emre, Ay-Yıldızlı formayı ilk kez Karadağ maçında giydi. Genç yıldız, geçen günlerde 9.5 milyon Avro bonservis bedeliyle Alman Borussia Dortmund’a transfer oldu.

'Mor Türkler'in tur umudunu sürdürdü'

A Milli Futbol Takımı’nın Çek Cumhuriyeti galibiyeti dış basında geniş yer buldu. Fransa’nın günlük spor gazetesi L’Equipe, “Mayıs ayında Türk vatandaşlığı verilen Emre Mor, Türkçe bilmemesine rağmen Türk Milli Takımı’na hayat verdi” ifadesini kullandı. İşte diğer manşetler:

-Tyden.cz (Çek Cumhuriyeti): Türklere acı yenilgi sonu getirdi.

-BBC (İngiltere): Çekleri deviren Türkiye umutlarını canlı tuttu.

-Mundo Deportivo (İspanya): Arda’nın Türkiye’si daha ölmedi.

-Bild (Almanya): Mor, Türklerin umudunu sürdürdü

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr