BASINA YANSIMAYAN KARE

Çavuşoğlu'nun BAE ziyareti sırasında katıldığı bir program ve çektirdiği bir fotoğraf ise Türk medyasında yer almadı. Medyanın 'görmediği' o fotoğrafı, Ortadoğu konusunda Türkiye'nin en yetkin gazetecilerden biri olan Hüsnü Mahalli, Halk TV'deki 'Maniki Dünya' programında ekrana getirdi.

YARALI BAE ASKERLERİNE MORAL PROGRAMI

Başbakan Davutoğlu'nun son Katar ziyaretinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı körfez ziyareti hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Hüsnü Mahalli, Bakan Çavuşoğlu'nun Arap medyasında yayınlanan fotoğrafı ve o programı şöyle açıkladı:

"Abu Dabi'de Yemen operasyonunda yaralanan askerleri onore etmek için bir program düzenlenmiş. Bizim Bakan da o programa katılıp bu pozu vermiş. Bizim gazileri onore etmek için böyle bir toplantıya katıldılar mı acaba?"

Hüsnü Mahalli, Türkiye'nin Suudi Arabistan, Katar ve körfez ülkeleri ile sıkı ilişkilerinin asıl hedefinin laik cumhuriyeti ortadan kaldırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

YEMEN OPERASYONU

Suudi Arabistan'ın başını çektiği ve aralarında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın da olduğu Sünni ittifak, bir yılı aşkın bir süredir Yemen'i bombalıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr