Türkiye, 18 maddelik anayasa değişikliğini oylamak için bugün sandık başına gitti. Halkoylamasında yurtiçinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullandı. “Evet” veya “Hayır” tercihlerinin olduğu referandum için doğuda sandıklar 16.00’da, diğer illerde ise 17.00’de kapandı. Sadece ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının sayılması nedeniyle referandum sonuçlarına erken saatlerde ulaşılması bekleniyor.

7. kez sandık başında 

Türkiye, anayasa değişiklikleri için bugün 7. kez sandık başına gitti. Halkoylamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranlı sarı renkli zarflar ve beyaz renk üstünde “Evet”, kahverengi renk üstünde “Hayır” ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile “tercih” mührü kullanıldı.

32 ilde erken başladı

Seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te 07.00- 16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde sandık başına gitti. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr