Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilde Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden toplam 5 bin 863 ekipte görevli, 40 bin 507 personel katıldı. Uygulamada ayrıca, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek yer aldı.

Uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla dahil olmak üzere kent merkezlerinde, önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

İstanbul

TÜRKİYE genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur"operasonu kapsamında, İstanbul'da da 39 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği uygulamaya 5 Bin polis katıldı.

Toplam 39 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Fatih'te asayiş denetimi yapan polis ekipleri, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT(Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. Beşiktaş'ta da farklı bölgelerde, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst ataması yaptı. Uygulamanın yapıldığı adreslerden biri de Kadıköy'dü. Belirlenen noktalarda polisler şüpheli görülen kişilerin çantalarını aradı ve üst araması yaptı. Bağcılarda ise, uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.

POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI

Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

ASAYİŞ UYGULAMALARINDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER SERGİLENDİ

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü tarafından dün akşam saatlerinde 39 ilçede gerçekleştirilen asayiş denetiminde ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sergilendi.

Uygulamalarda denetlenen 839 iş yerinden 43'üne idari işlem yapılırken, GBT sorgusu yapılan 298 bin 878 kişiden çeşitli suçlardan aranan 114 kişi yakalandı.

69 bin 19 aracın denetlendiği uygulamalarda idari işlem yapılan 272 araçtan 121'i trafikten men edildi.

Toplam 162 bin 357 lira cezai işlem yapılan uygulamalar sonucunda; 9 bin 200 paket kaçak sigara, 13 ateşli silah, 2 kumar makinesi, 56 uyuşturucu hap ile 830 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir'de polisten 'Türkiye Huzur' uygulaması


İzmir'de 755 polis havadan, karadan ve denizden yaptığı asayiş uygulamasıyla destek verdi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekat ve Deniz polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi. Uygulamaya 755 polis, 2 helikopter ve deniz polisleri katıldı. Eğlence mekanları uygulama kapsamında denetleme yapıldı, vatandaşlara kimlik sorgulaması yapılırken, araçlar da durdurularak arandı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin yakalandığı belirtildi. 

Sahil şeridinde bulunan ilçelerde ise, deniz polisi uygulamaya botlarla katılarak tekneler üzerinde asayiş uygulaması yaptı. Uygulama geç saatlere kadar sürdü.

5 BİN 276 KİŞİNİN GBT SORGUSU YAPILDI

Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 7 dedektör köpek katılırken, yapılan denetimlerde 5 bin 276 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, bin 354 aracın kontrol edildiği, 91 aracın sürücülerine cezai işlem uyguladığı ve 19 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 23 kişi yakalandı. Denetlenen 152 iş yerinin 23'ünün sahibine ceza kesilirken, 70 kişiye ise idari işlem yapıldı. Denetimlerde yapılan aramalarda, 4 av tüfeği, 3 tabanca, 177 gram esrar ve 7 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Sivas

SİVAS'ta polis ekipleri 669 polisle geniş kapsamlı uygulama yaptı.

Sivas'ta, 2 aşamalı olarak yapıldı. Saat 20.00 ile 00.00 arasında gerçekleştirilen uygulamanın ilk aşamasında 669 personel ve 80 ekip görev aldı. Çevik, asayiş, trafik, narkotik, özel harekat ve terör ekiplerinin yer aldığı uygulamada 87 umuma açık yerde ve 38 farklı noktada denetim yapıldı. 

Uygulamanın ikinci aşamasında ise 593 polis ve 60 ekip görev aldı. Uygulamada şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılırken, özellikle silah, bıçak ve uyuşturucu maddeye karşı özenle arama yapıldı.

Edirne’de polisten asayiş uygulaması

EDİRNE Emniyet Müdürlüğü, 103 polisin katılımıyla kent genelinde asayiş uygulaması yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin 81 ilinde bu akşam başlatılan asayiş uygulaması, Edirne’de 103 polisin katılımıya saat 20.00'de başladı. İki narkotik köpeğinin de kullanıldığı uygulama, yaklaşık 2 saat sürdü. Uygulama kapsamında umuma açık işyerlerinde çalışanların ve müşterilerin GBT sorgusu yapıldı. Trafikte 700'den fazla otomobilde kontrol yapıldı. Polis, durdurulan araçlardaki şeker ve çikolata ikram etti.

Uygulama kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişi gözaltına alındı. 5 otomobil trafikten men edilirken, kusuru bulunan araç sahiplerine 8 bin lira para cezası kesti.

Şanlıurfa

ŞANLIURFA'da 500 polisin katılımıyla kent genelinde operasyon düzenlendi.

Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Hareket, Trafik birimlerinde görevli 500 polisle, akşam saatlerinde kent genelinde uygulama yapıldı. Şüpheli görülen kişi ve araçlar durdurarak arandı, kimlik kontrolü yapıldı. 

Kalabalığın yoğun olduğu otobüs durakları ve parklarda da arama yapan polis, vatandaşları şüpheli durumlara karşı uyardı. 

Uygulama kapsamında şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezinde önceden tespit edilen hassas noktalarda zırhlı araçlarla önlem alındı.

Gaziantep

Gaziantep'te bin 200 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Kent genelindeki umuma açık yerlere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü talimatıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli bin 200 polis, maliye, zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Uygulamada, şehir içindeki ana caddeler ve şehirlerarası yollarda kurulan 12 ayrı kortrol noktalasında şüpheli görülen araçlar durdurularak arandı, sürücüler ve yolcuların kimlik kontrolü yapıldı. Kent merkezinde ise başta alkollü mekanlar olmak üzere umuma açık, kafe, lokanta, bar, otel gibi yerlerde denetim yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren uygulamada ekipler, çok sayıda kişinin kimlik sorgusunu yaptı. 

Uygulama kapsamında ruhsatsız veya amaç dışı faaliyet gösteren, sigortasız işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işyerleri hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Bolu

BOLU'da 100 polisin katılımıyla operasyon yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla tüm yurtta gerçekleştirilen ‘Huzur Türkiye’ operasyonuna Bolu'da 100 polis katıldı. Asayiş, Trafik, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinden polis ekipleri, eğlence mekanlarını denetledi, çalışanların ve müşterilerin GBT sorgusunu yaptı. 

Ekipler ayrıca D-100 Karayolu’nun Paşaköy, Kuruçay mevkilerinde kontrol noktaları oluşturarak araçlarda kontrol yaptı. Araçlar, narkotik köpeği ‘Sezar’ eşliğinde didik didik arandı ve sürücü ve yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Uygulama noktasının yakınlarına, kaçabilecek araçlara karşı kapanlar hazır bekletildi. 

Vatandaşlar, bu tür uygulamaların sık sık yapılması gerektiğini söyledi.

Adana

Adana'da 2 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Uygulumada, aranan 23 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın yönettiği uygulamaya, ilçe emniyet müdürlüklerinden, Asayiş, Narkotik, KOM, TEM, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden 2 bin polis katıldı. Kent merkezi ve ilçelerde gerçekleşen uygulamada, 85 sabit noktada 2 bin 500 araç kontrol edilirken, 62 araca farklı sebeplerden 22 bin lira para cezası kesildi. 4 bin 500 kişiyi sorgulayan polisler, 23 aranan şahsı yakaladı. 350 eğlence ve umuma açık mekanlarda da arama yapan ekipler, uygulama genelinde 9 tabanca, 1 av tüfeği, 4 captagon uyuşturucu hap ele geçirdi. Gece yarısına kadar devam eden uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek verdi.

Bursa

Bursa'da bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamada, 107 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Asayiş, Terör, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Trafik ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde asayiş uygulaması yaptı. Uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu bölgelerde narkotik köpeği 'Alfa' ile arama yapıldı. Gece kulupleri, gazino ve müzikholler denetlendi, aramalar yapıldı, çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi. Konsomatris çalıştıran işyerlerine ceza kesildi, pasaportu ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

5 BİN KİŞİ SORGULANDU, UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Uygulamada, 5 bin 112 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Aranan 37 kişi gözaltına alındı. Üst araması, dükkan, otomobil, park ve bahçelerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 43 fişek, 2 muşta, 1 elektroşok cihazı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Aramalarda suç unsuruna rastlanan 70 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan 774 araç sorgulanırken, 63 araç hakkında 27 bin 400 TL cezai işlem uygulandı. 

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da uygulamaları yerinde denetledi. Yıldız, daha sonra MOBESE İzleme binasına giderek mobese kameralarından kenti izledi.

Manisa


MANİSA'da ülke genelindeki yapılan asayiş uygulamasına bin 500 polis katıldı. 

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapılan en büyük huzur operasyonu kapsamında Manisa'da, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 polis ile asayiş uygulaması yapıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında, kahveler, kafeler ve alkollü mekanlara yönelik uygulamada, tedbir amaçlı olarak Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolleri ve üst araması yapıldı. Uygulamayı Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç bizzat yönetti.

Konya'da 853 polisle asayiş uygulaması


KONYA il genelinde 853 polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Konya il merkezi ve ilçelerinde 41 farkı noktada asayiş uygulaması gerçekleştirildi. 161 ekipte, 853 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygalama iki aşamalı olarak yapıldı. Ekipler saat 20.00-21.30 sıralarında şehir giriş çıkışlarında daha önceden belirlenen noktalarda şüpheli araç ve kişiler üzerinde çalışma yaptı. Durdurulan araçlar ve yolcular polis tarafından tek tek arandı. 22.00-24.00 saatleri arasında ise ekipler şehir merkezindeki umuma açık yerler üzerinde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kadın, "Neden çekiyor sunuz? Alt tarafı aranmam var" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

Uygulama kapsamında 2 bin 500 kişinin GBT sorgusu yapıldı. 55 işyeri denetlenirken, 6 işyerine cezai işlem uygulandı. 350 araç üzerinde de arama yapıldı. Denetimlerde çok sayıda suç unsurunun da ele geçirildiği belirtildi.

Van

Van'da 3 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı. Polis helikopteri ve sahil güvenlik polislerinin de destek verdiği uygulamaya bin polis katıldı.

Van'ın 3 ilçesinde bin polisin katılımıyla 2 noktada sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapıldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği uygulamaya, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu bin polis katıldı. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan uyguluma da aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruldu. Sahil şeridinde de deniz polisleri uygulamaya destek verdi. 

Operasyonda 636 kişinin kimlik sorguları yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan arama ve kontrollerde çok sayıda kaçak sigara ve uyuşturucu madde ile kumar amacıyla kullanılan tombala makinesi ele geçirildi. Yapılan trafik kontrollerinde ise 59 araç incelendi. Trafik yönünden sakıncası bulunduğu gerekçesiyle 9 araca cezai işlem uygulanırken, 1 araç trafikten men edildi. Evrakları eksik olan araçlar üzerinde yapılan kontrollerde ise 4 bin 515 lira para cezası uygulandı. Polis umuma açık alanlar üzerinde yaptığı denetimlerde de 12 işyeri için idari işlem yaparken 3 bin 871 lira para cezası kesti.

Niğde’de asayiş uygulaması

Niğde'de, yol uygulaması ile eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde denetim yapıldı. 

Asayiş uygulamasına, Narkotik, KOM, TEM, Çevik Kuvvet ve Trafik şube ekiplerinden 341 polis katıldı. Ekipler, şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptı. İl Emniyet Müdürü Kemal Kurt, uygulama sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de de uygulamanın gerçekleştiğini söyledi.

Adıyaman


ADIYAMAN ve ilçelerinde 550 polisin katılımıyla asayiş uygulaması düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin 81 ilde başlatılan asayiş uygulaması, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerinde 550 polisin katılımıyla 3 saat sürdü. Operasyonda oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerleri de denetlendi. 

Uygulama sonrası Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper polislere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Tekirdağ'da 600 polis katıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde bu gece yaptığı asayiş uygulamasına Tekirdağ merkez ve ilçelerinde 600 polis katıldı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın yönettiği, il merkezinde 6 noktada yapılan uygulamaya narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 200, ilçelerde ise 400 polis görev aldı.

Şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolleri yapılan denetimlerde, çeşitli suçlardan aranan 10 kişi gözaltına alındı. Ayrıca ruhsatsız 1 tabanca, 2 kurusıkı tabanca ile bir av tüfeği ele geçirildi. Deniz Şube Müdürlüğü'nün hucumbotları denizde kontrollerde bulundu.

Ekipler, roman vatandaşların yaşadığı Aydoğdu Mahallesi'nde birçok umuma açık yerlerde arama yaptı. 


Antalya


 Antalya’da 19 ilçede 4 bin polisle operasyon yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü güvenliği ve asayişin sağlanması ve devamlığı için Türkiye’de ilk defa 81 ilde aynı anda denetim ve uygulama gerçekleştirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, kent merkezi ve 19 ilçede 4 bin polisle asayiş uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında özellikle kafe, restoran ve barlarda arama yapıldı, işyeri çalışanları ve müşterilerin GBT sorgusu yapıldı.

Hakkında yakama kararı olan kişiler gözaltına alınırken, trafikte yapılan uygulamada ise eksik evrakı bulunan ve alkollü araç kullanan sürücülere işlem yapıldı. Bazı araçlar, trafikten mn edildi.

Hava destekli uygulama gece geç saatlere kadar devam etti.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr