Sığır ithalatında Avrupa’da birinci dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye, 2017’de de ithalata devam edecek.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada 2017’de de hayvan ithalatının sürdürüleceğini söyledi.

Milli Tarım Projesi’nin Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda ele alındığını belirten Kurtulmuş, kırmızı et ihtiyacının karşılanması için 2017’de de hayvan ithalatının devam edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Kurtulmuş,hayvan ithalatının Et ve Süt Kurumu tarafından yapılacağını ifade etti.

Bakanlar Kurulunun kararı doğrultusunda Et ve Süt Kurumu’na gümrüksüz olarak hayvan ithalatı yetkisinin verilmesi ve bunun Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ne kadar ithalat yapılacağı, Et ve Süt Kurumu’na kaç başlık ithalat yetkisi verileceği henüz bilinmiyor.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı açıklamalara bakılırsa 400 bin veya 500 bin baş canlı hayvan ithalatına ihtiyaç var. Et ve Süt Kurumu’na bu miktarda yetki verilebilir.

Ovalar SİT ilan edilecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Milli Tarım Projesi kapsamında 184 ovanın tarımsal SİT alanı ilan edilmesi konusunun da Bakanlar Kurulu’nda ele alındığını söyledi.
Tarım Dünyası

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr