Türk-İş heyeti saat 08.30 sıralarında Taksim Kazancı yokuşuna geldi. Karanfil bırakan grup ölenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Haklarımızı özgürce kullandığımız, bayramımızı özgürce bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsan gibi çalışıp, insan gibi yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın birliğimiz, beraberliğimiz! 1 Mayıs 1977 katliamını kınıyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz" dedi.

"DÜŞÜK ÜCRET POLİTİKALARINA, KIDEM TAZMİNATININ KALDIRILMAK İSTENMESİNE...."

Grup, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu. Burada da basın açıklaması yapıldı. Pevrul Kavlak, "1 Mayıs birlik ve beraberlik içinde, sosyal adaletin olduğu, bağımsız ve demokratik bir Türkiye için tüm emekçilerin ortak mücadale günüdür.

Ülkenin dört bir köşesinde hep birlikteyiz, omuz omuzayız. İş cinayetlerine son diyoruz, kayıt dışılara, taşeron sistemine, 4B'ye, 4C altında köle gibi çalıştırılmalara, düşük ücret politikalarına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, sendikasızlaştırılmaya karşı buradan, Taksim Meydanı'ndan sesleniyoruz. Küresel sermayenin kar hırsı, insanı insan olmaktan çıkarıyor. Emekçiyi köle haline getiriyor. Kiralık işçilikle özel istihdam bürolarıyla, taşeronlukla işçiyi köle gibi esir etmek istiyorlar. Ancak 1 Mayıs 2016'da Taksim'den bir kez daha haykırıyoruz. Bunları başaramayacaklar, çünkü biz direneceğiz, direneceğiz, direneceğiz. Direne direne de kazanacağız. Bunun için bedel ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr