Tahkim mahkemesi kararına göre Çukurova 60 gün içinde ya elindeki Turkcell hisselerini satacak, ya da Letterone’ın elindekileri alacak.

Londra’daki tahkim mahkemesi, Turkcell hisseleri konusunda Çukurova ve Ziraat Bankası’nın Alfa Telecom aleyhindeki iddiaları reddederken; Çukurova’nın 60 gün içinde elindeki Turkcell hisselerini satması ya da Letterone’ın elindekileri alması gerektiğine hükmett

Çukurova Grubu, Alfa Grubu’na rehinli dolaylı Turkcell hisselerinin geri alımı için 2014’te Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış ve Alfa Grubu’na 1.604 milyar dolarlık borcunu ödemişti. Bu kredi karşılığında söz konusu yüzde 13.76’lık pay Ziraat Bankası’na teminat olarak verilmişti.

Çukurova Grubu, Alfa’nın CTH’deki hisselerini almak üzere teklif yapmış ancak Alfa bunu reddederek 2014’te Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nde hukuki süreci başlatmıştı.

14 gün süre

Açıklamaya göre; Çukurova’nın 60 gün içinde Letterone’a ait Turkcell’deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara alması veya Çukurova’nın elindeki yüzde 13.76 Turkcell hissesini Letterone’a 2.8 milyar dolara satması gerekiyor.

Turkcell’den de KAP’a yapılan açıklamada; alım satım işlemini de 14 günde gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi.

Turkcell İletişim’in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding’e, yüzde 13.07’si Teliasonera’ya ait, yüzde 35.88’i halka açık. Turkcell Holding de yüzde 53’ü Cukurova Telecom Holdings (CTH), yüzde 47’si Teliasonera’da bulunuyor.

Altimo’nun CTH’de yüzde 49 hissesi bulunuyor. Turkcell’de TeliaSonera’nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37.3, Alfa’nın da yüzde 13.22 hissesi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr