Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplar Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişiler tarafından kiralanan evlerde öğretmenlik yapan kişinin, 45 erkek çocuğunu istismar ettiği haberleri üzerine, Turkcell'in Ensar Vakfı'nca desteklenen 'Değer Ödülleri'ne sponsor olduğu ortaya çıkmıştı.

Sosyal medyada günlerdir eleştirilen Turkcell sonunda bir açıklama yayımladı. Ensar Vakfı'ndan hiç bahsedilmeyen açıklamada, "Ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" denildi.

Turkcell'de eksen kayması: Özgür Kız'dan Ensar Vakfı'na

Açıklama şöyle:

Türkiye’nin Turkcell’i olarak, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini desteklemek amacıyla bugüne kadar çok sayıda projeye imza attık.

Onbinlerce gencimize umut ışığı olan, geleceğe daha güvenle yürümelerini sağlayan Kardelenler, Van İçin Türkiye Kumbarası, Engelsiz Eğitim, Gönül Köprüsü gibi projeler, milyonlarca insanımızın da takdirini ve gönlünü kazanmıştır. Tüm bu projelerle 16 yıl boyunca kesintisiz olarak 100 binin üzerinde eğitim bursu sağladık.

Saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz.

Son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. Sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir.

Bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

ÇYDD: SADECE ESKİ BURSLAR SÜRÜYOR

Turkcell basın danışmanlığı geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet.com.tr'ye de bir açıklama yaparak, ÇYDD'ye de sponsor olduklarını belirtmişti. Bunun üzerine Turkcell burslarını sorduğumuz ÇYDD ise, sadece eskiden kalan birkaç öğrenciye desteklerinin sürdüğünü söylemişti. O çocuklarında önümüzdeki yıl liseyi bitireceğini belirten ÇYDD yetkilileri, yeni hiç bir çocuğa Turkcell'in sponsor olmadığını kaydetmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr