Turkcell, T serisi akıllı telefon ailesi ile büyük bir başarı elde etti. Turkcell 2010 yılında geliştirmeye başladığı T serisi akıllı cihaz ailesi şimdiye kadar 2.5 milyon adet satıldı. Durum böyle olunca bu başarısını devam ettirmesine çok şaşırmamak gerekiyor. Dolaysıyla geçen yıl tanıştığımız T60 serisine T70 eklendi.


T70 ilk olarak uygun fiyatı ile ilgi çekiyor. Fakat teknik özelliklere girmeden önce şunu hatırlamakta fayda var. Turkcell’in T serisi ürünleri her yeni modelde daha zengin donanım birleşenleri ve daha yüksek bir performans ile karşımıza çıkıyordu. T70’de ne yazık ki böyle bir durum yok. T70, T60 ile kıyaslandığında giriş seviyesine hitap eden bir ürün.
649 TL’lik satış fiyatı ile piyasaya sunulan T70, 5.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekran Full HD yerine 1280×720 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. Sahip olduğu dört çekirdekli Qualcomm işlemcisi 1.3 GHz saat frekansında çalışıyor. 2 Gbyte bellek ve MicroSd kart yuvası ile 32 Gbyte eklenebilen 16 Gbyte’lık kapasite diğer donanım bileşenleri arasında yer alıyor.
Yaptığımız testlerde Turkcell T70’nin performansı ortalama değerlerini geçmediğini söylemeliyiz. Sahip olduğu kendi arayüzü gayet başarılı. Menüler arasında rahatlıkla geçebiliyorsunuz. Fakat işin içine işlemciyi zorlayan uygulama girdiğinde T70’in zayıflığı hemen belli oluyor.   Benzer bir durum oyun oynamayı seven kişiler için de geçerli.  T70, yeni nesil oyunlarda fazlasıyla zorlanıyor.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr