Bir mobilya şirketinde yönetici asistanı olarak çalışan Türkan Sarıkaya 8 Şubat günü,  iddiaya göre yaklaşık 5 yıldır tanıdığı platonik aşığı Bünyamin F. tarafından dövüldü. Bünyamin F.'nin kardeşi Utku F. ve onun arkadaşı Alican D. tarafından baygın halde kuzeni Seren Gün'ün evine bırakılan Sarıkaya, götürüldüğü hastane yoğun bakıma alındı.

Sondaj şirketi olan Bünyamin F., Utku F. ve Alican D. tutuklanırken, beyin kanaması geçirdiği belirlenen genç kız, yapılan tüm müdahaleye karşın 7 gün soran dün akşam yaşam savaşını kaybetti. Türkan Sarıkaya'nın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

KADINLARIN OMUZUNDA TAŞINDI

Yapılan otopsinin ardından genç kızın cenazesi ailesine teslim edildi. Sarıkaya'nın cenazesi son kez Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada anne Birgül Uğurçalar ile kardeşi Murat Sarıkaya fenalık geçirdi. Anne ile oğlu güçlükle sakinleştirilirken, genç kızın cenazesi toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

Öldüresiye dövülen Türkan Sarıkaya hayatını kaybetti

Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, mezarlıkta Sarıkaya ailesine taziyede bulundu. Türkan Sarıkaya'nın üzerine duvak konulan tabutu kadınlar tarafından omuzlarda taşındı. Kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ÖFKELİ BABA: BU OLAY BÖYLE BİTMEYECEK

Yakınlarının desteğiyle ayakta duran baba Haydar Sarıkaya, yapılanın insanlığa sığmayacağını belirtirken, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızdan, hükümetten herkesten destek bekliyoruz. Bu olayın peşini bırakmasınlar. Herkesin çocuğu, vicdanı var. Böyle bir şey olamaz. 28 yıl emek verdim, kim verecek benim kızımı? Ben kızımı istiyorum onlardan, başka bir şey demiyorum. Ama bu olay böyle bitmeyecek. Sen büyüt 28 yıl, böyle biri çıksın katletsin. Bu insanlar böyle yaşamasın. Benim çocuğum da olsa böyle bir şeyde kendi ellerimle boğarım. Bu böyle bitmesin. Bu ülkede herkes serbest dolaşmalı. Ama sapığın biri çıkıp canını mı alacak? Benim yüreğim yanıyor. Onun annesi babası da etek giysin gelsin. Paraları yoksa ben alıp getireceğim onlara."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr