Danimarka yerine Türkiye'yi seçen Emre Mor, Karadağ maçıyla birlikte futbolseverlerin huzuruna çıktı. 

Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandıktan sonra Fatih Terim’in aday kadroya dahil ettiği Emre, ikinci yarının başında Volkan Şen’in yerine oyuna dahil oldu. 18 yaşındaki futbolcu, ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi.

Oyuna girdikten sonra heyecanını çabuk yenen Emre, hızı ve attığı çalımlarla alkış topladı.

Beşiktaş ve Dortmund peşinde Onun, maçın 86. dakikasında iki Karadağlı futbolcuyu geçip, sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Vukasin Poleksic güçlükle kurtardı. Danimarka’nın Nordsjaelland takımında oynayan, Beşiktaş ile Alman devi Borussia Dortmund’un peşinden koştuğu genç yetenek bu performansıyla, Fransa’ya gidecek 23 kişilik kadroda yer alma şansını da oldukça artırdı.

‘Mutluyum, gururluyum’

Emre Mor, mücadelenin ardından “Çok mutluyum. Maçtan sonra takım arkadaşlarım da tebrik etti ve Fatih hocayla kısa bir konuşmamız oldu.

İlk defa forma giydiğim için son derece mutluyum. Ailem, arkadaşlarımve kendi adıma önemli bir maçtı. Çok gururlu hissettim. Avrupa Şampiyonası’nda kadroda olup olmayacağımı bilmiyorum ama gidersem de elimden gelenin en iyisini yapacağım” ifadelerini kullandı. (Fanatik)

UEFA'DAN BÜYÜK ÖVGÜ

Dün mücadelede ilk kez Türkiye forması giyen 18 yaşındaki genç yetenek Emre Mor için UEFA da "İlk maçında etkiliyeci bir performans sergiledi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr