Türkiye’de bomba etkisi yaratan haber, dün, 25 gazetenin manşetindeydi. Cumhuriyet’in “1915 yalnızlığı” olarak manşetten verdiği haberde, Almanya’da yapılan “Meclis Erdoğan’a boyun eğmedi” yorumlarına yer verildi.

Hürriyet’te, “Yazıklar olsun” başlığıyla manşette yer alan haberi Milliyet sürmanşetten duyurdu, gazete tasarıyı ‘utanç verici’ olarak tanımladı. Habertürk “2016 Dostkırım” manşetiyle verdiği haberde Dışişleri’nin ve Erdoğan’ın açıklamalarına yer verdi. “Türkiye Bunu Unutmaz” başlığını kullanan Yeni Şafak, “hayır” oyu veren tek vekil, Hıristiyan Demokratik Birlik Partisi’nden Bettina Kudla’yı öne çıkardı; Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’i “Yüz Karası” diyerek hedef gösterdi.

Star gazetesinin manşeti ise sosyal medyada en çok tartışma yaratan manşet oldu. Merkel’i, Hitler’in bıyığından esinlenen bir tasarımla resmeden gazete, “Her Şey PKK İçin” manşetini attı; hem Cem Özdemir başta olmak üzere “evet” oyu veren milletvekillerini hem de meclisteki kınama mesajına imza atmayan HDP’yi hedef gösterdi. Sözcü gazetesi “Hitler’in Torunları Türkiye’yi soykırım yapmakla suçladı” başlığıyla manşete taşıdı. Yeni Akit, “Nazi Ürür Kervan Yürür” başlığını kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr