İki kebapçı müşterilere nazikçe yaklaştıklarını savunurken, Tokyo'da pek çok TV kanalı ve gazete de olayı haberleştirdi. Gazete ve televizyonlarda Türk kebapçıların yoldan geçenleri neden içeri sokmaya çalıştıklarının anlaşılmadığına dair yorumlar yapılırken, bu davranışlarının 'şiddet' içerdiği de savunuldu. Türk kebapçıların müşterileri zorla içeri sokmaya çalıştığına dair görüntüler ise televizyonlarda yayınlandı.
Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Kader Kebap dükkanında çalışan iki Türk yoldan geçenleri rahatsız ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Tokyo basınında yer alan haberlere göre Roppongi semtindeki kebapçının çalışanları hakkında iki ay içinde 27 şikâyet başvurusu üzerine polis harekete geçti. 24 yaşındaki Mehmet Isi ve 20 yaşındaki kardeşi Cengiz Isi gözaltına alındı.
Tokyo Reporter'ın haberine göre, Tokyo polisi iki Türk vatandaşının eğlence ve yiyecek işyerlerini düzenleyen kanun çerçevesinde gözaltına alındığını bildirdi.

Haberde kebapçı çalışanlarının yoldan geçenlerin önlerini kestikleri ve onları kolundan tutarak dükkana sokmaya çalıştıklarını yazdı.Türk kebapçıların ise savunmalarında kötü niyetleri olmadığını ve nazikçe yaklaştıklarını söyledikleri bildirildi.Bölgede son dönemde iki kebapçı daha açıldığı ve rekabetin de bu nedenle arttığı da ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr