Almanya’da 2014 yılında kızlara tacizde bulunan Sanel M. ile tartışan ve aldığı yumruk darbesi ile hayatını kaybeden Türk kızı Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı Sanel M. sınır dışı edilecek.

Almanya’nın Offenbach kentinde 2014 yılında 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak, kızlara tacizde bulunan Sanel M. ile tartışmış ve restoranın otoparkında Sanel M.’nin saldırısına uğramıştı. Aldığı yumruk darbesi ile kafasını sert zemine çarpan Tuğçe, 2 hafta süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Savcı Tuğçe'nin katil zanlısına 3 yıl 3 ay istedi
Tuğçe’nin ölümüne neden olan Sırbistan vatandaşı Sanel M. hakkında verilen ülkesine sınır dışı edilme kararı üst mahkeme tarafından da onaylandı. Sanel M.’nin Wiesbaden İdare Mahkemesinin kararına yaptığı itirazı reddeden mahkeme, alınan kararın itiraz kabul etmez nitelikte olduğuna karar verdi. Mahkeme, yaşanan münferit hadisenin koşulları ışığında ikna edici gerekçelerle Sanel M.’nin toplumsal güvenlik için bir tehlike olduğuna karar verdi. Sırbistan vatandaşı Sanel M., 2015 yılının haziran ayında Darmstadt Mahkemesi tarafından ölüme sebebiyet veren yaralama suçundan hüküm giymiş ve 18 yaşın altında olduğu için gençlik ceza yasasından istifade ederek üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr