TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2016 yaz sezonuyla ilgili değerlendirme yaptı. Turizm sektöründe 2014 yılında başlayan düşüş, Rusya krizi ve dünyada yaşananların 2016'yı olumsuz etkilediğini anlatan Osman Ayık, ilk 4 ayın rakamlarının da bunun ispatı olduğunu aktardı. Erken rezervasyonlarda bölgeye, tesise ve kaynak pazara göre değişmek kaydıyla yüzde 10- 20'den başlayıp daha yüksek oranlarda gerileme yaşandığını vurgulayan Osman Ayık, şöyle konuştu:
"Bu bizi ciddi anlamda düşündürüyor. Bir yandan da tabi ki mücadeleye devam ediyoruz. Şu ana kadar 40'ın üzerinde etkinlik, fuar, tanıtımlar oldu. Türkiye bunların hepsinde, hem sektör hem kamu nezdinde önemli şekilde temsil edildi. Önümüzde bir iki önemli fuar var. İşte bir tanesi Kazakistan fuarı geliyor ve daha sonra da Dubai'de fuar var. Bunları tamamladıktan sonra inşallah önümüzdeki süreçte bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde son dakika satışlarıyla şu ana kadar yaşamış olduğumuz kayıpları ve muhtemel kayıpları engellemeye ve telafi etmeye dönük çabalar devam edecek. 2016'da gelir ve fiyat anlamında bir kayıp yaşayacağımız görünüyor, ama sayısal anlamda telafi etmenin yollarını arıyoruz."

'TÜRKİYE GÜVENSİZ DE BAŞKA BİR ÜLKE GÜVENLİ Mİ?'
ABD ve İsrail gibi ülkelerin vatandaşlarına yönelik güvenlik noktasındaki uyarılarına ilişkin düşüncesini de dile getiren Osman Ayık, güvenliğin tüm dünyanın sorunu haline geldiğine işaret etti. Osman Ayık şunları söyledi:

"Sadece Türkiye'nin sorunu değil güvenlik, Avrupa'da ve tüm dünyada sorun haline geldi. Dolayısıyla ABD ve İsrail'in vatandaşlarını koruma adına almış olduğu bu karara çok da tepki göstermemek lazım. Türkiye güvensiz ülke de başka bir ülke güvenli mi? Aslında bu karar çıktığında, baktığımız zaman tüm ülkeleri çoğu zaman kapsayan karar. Bence bunun üzerinde çok da fazla durmamak lazım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr