Milas Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri dün saat 16’da Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de düzenlenen sergi açılışı sırasında verildi. Ödül törenine; CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Eşi Elif Tokat, etkinliğin Onur Konuğu olan Turhan Selçuk’un Eşi Ruhan Selçuk, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Karikatürist Kamil Masaracı, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile mahalle muhtarlar, ödüllü karikatüristler katıldı.


 
Programın açılış konuşması Turhan Selçuk’un Eşi Ruhan Selçuk tarafından yapıldı. Selçuk konuşmasında “Turhan Selçuk, siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel tarihe ayna tutarken, zihinlerde yeni ufuklar açan, tüm bu olguları iç içe veren temaları, çizgilerindeki ve yazılarındaki muhteşem estetikle birleştiren, karikatür dünyasında ismi altın harflerle anılan, yaşadığı tüm güçlüklere ve bedellere rağmen ödün vermeyen bir onur abidesidir. Şimdi ve her zaman aramızda olan sevgili eşim Turhan Selçuk’u uçsuz bucaksız sevgi, özlem ve saygıyla anıyorum, anıyoruz” dedi.


 
Ruhan Selçuk’un ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Milas ölçeğinde bir ilçe için büyük öneme haiz, ilçemizin sınırlarını hatta ülkemizin sınırlarını aşan bir organizasyonun ödül töreninde beraberiz.  Turhan Selçuk’a onun bıraktıklarına karikatür sanatına ve ilçemizin tanıtımına hep birlikte burada sahip çıkıyoruz.” dedi.
 
 
Ödülleri verildi
Başkan Tokat’ın yaptığı konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Yarışmacılara ödülleri programa katılan protokol tarafından verildi. Ödül töreninden sonra dereceye giren karikatürlerin de aralarında yer aldığı 47 karikatürün sergilendiği karikatür sergisinin açılış kurdelesi kesildi.


 
51 ülkeden 435 karikatürist
Bu yılki yarışmaya 51 ülkeden 435 karikatürist 1635 karikatürle katılmış birinciliği Sırbistan’dan Borislav Stankovic, ikinciliği Romanya’dan Mıhaıl SorınIgnat, üçüncülüğü Ukrayna’dan Sergey Semendyaev kazanmıştı. Özel ödülleri ise Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Muammer Olcay (Türkiye), Scrikss Özel Ödülü Sajad Rafeei (İran), Milas Kent Konseyi Özel Ödülü Angel Boligan (Meksika), jüri Özel Ödülü Sergei Belozerov (Rusya) isimleri hak kazanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr