CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

2002-2016 yılları arasında yıllar bazında tüp bebek uygulamasından yararlanan kişi sayısı nedir?

Tüp bebek uygulaması ile 2002-2016 yılları arasında yıllar bazında kaç bebek doğmuştur?

Tüp bebek uygulaması için SGK ne kadar para ödemiştir?

Normal yoldan çocuk sahibi olabilen kişilere tüp bebek parasının ödendiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, bu yönde yapılan suistimal yakalanmış mıdır?

Yakalanmışsa, konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?

Türkiye genelinde illere göre “üç çocuk” çağrısına uymak için normal yoldan hamile kalabildiği halde, üçüz ya da ikiz çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek yoluna başvuran ve parasını devlete ödeten kaç kişi vardır ve bu kişilerin meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır?

'GDO'ya izin verilmesi ve ekmekte bile kromozom sayısı arttırılmış buğday kullanılmasının tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olmayı arttırdığı yani kısırlaşmaya neden olduğu yönünde herhangi bir çalışma var mıdır?

Çalışma yoksa, önceki dönemlerde tüp bebek yoluna başvuranların sayısının son 10 yılda arttığı iddialarının gerekçesi nedir?

Tanınan kotalarla glikoz şurubunun her alanda kullanımına izin verilmesinin kanserli hasta sayısını arttırdığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu artış yüzde kaç olmuştur? Hangi firmaya tanınan kotalarla glikoz şurubunun her alanda kullanımına izin verilmiştir?

2002-2016 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre 28 Ocak tarihi itibariyle kanserli hasta sayısı kanser türlerine göre nedir? 2002-2016 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre 28 Ocak tarihi itibariyle kaç kanserli hasta yaşamını yitirmiştir?

2002 yılından 2016 yılı 28 Ocak tarihine kadar yıllar bazında Türkiye genelinde kanserli hasta sayısı rakamlarında artış olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu durumun gerekçesi nedir?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr