Tunceli'de geçen yıl düzenlenen hava operasyonunda öldürülen sığınak içinde meydana gelen göçük nedeniyle cesedi bir süre çıkarılamayan DHKP-C'li Murat Gün'ün babası Kemal Gün'e, oğlunun cenazesinin verilmesi için yaptığı 38 günlük açlık grevi ve oturma eylemi nedeniyle Kabahatlar Kanunu'na göre toplam 8 bin 626 lira idari para cezası verildi.

Tunceli Geyiksuyu Köyü yakınlarındaki Çed Deresi Vadisim içinde hava operasyonunun ardından yapılan arazi aramasında sığınak içinde bulunan 7 kişinin cesedi çıkarılarak Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, 4 kişinin cesedi ise sığınak içinde meydana gelen göçük nedeniyle çıkarılamadı. Ancak daha sonra yapılan çalışmalarda çıkarılan 4 kişiye ait cesetler de kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.  

Oğlu Murat Gün'ün cesedinin kendisine verilmesi için 38 gün Tunceli kent merkezindeki Seyit Rıza Meydanı'nda açlık grevi ve oturma eylemi yapan baba Kemal Gün'e eylem yaptığı her gün için 227'şer lira olmak üzere toplam 8 bin 626 lira idari para cezası kesildi.

Yetkililer, OHAL nedeniyle her türlü toplantı, yürüyüş, gösteri ve oturma eylemlerinin yasaklandığını, il mülki idare amirinin emir ve talimatlarına uyulmadığı gerekçesiyle Kabahatler Kanununa dayanılarak günlük 227 lira olmak üzere para cezasının yasaya dayanılarak verildiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr