Dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında bankaların haksız uygulamalarını sıralayan Şahin, OHAL'i bile ranta çevirme arayışında olan bankaları uyardı. Devletin malum nedenlerle açığa aldığı memurlara maaşlarının üçte ikisini ödemeye devam ettiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Bankalar ise açığa alınan bütün memurları suçlu olduğu varsayımı ile kendisini yargı yerine koyarak maaşlara bloke koymaktadır. Öğrenci burslarına tedbir koydular. Kanunen maaşların 4'te 1'ine haciz konabilecekken tamamına el koydular. Haczedilmesi yasak olan emekli maaşlarına tedbirler koydular. 'Aman ben riske giriyorum' dediler, vadesi gelmemiş çeklere tedbirler koydular. Ekonomik akışı bozmak uğruna kredileri geri çağırdılar. Kredinin bir kısmını ödeyip teminat veya ipoteklerinin aynı oranda iadesini isteyen firmalara (tamamını ödemeden olmaz) dediler. Birçok firmanın batmasına sebep oldular. Peşin faiz uydurmacası ile gelirlerine gelir katıp tefecilere rahmet okuttular."

ŞAHİN: PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ

Birlik Başkanı Şahin, bankaların, bozuk para tümleme ücretinden tutun, mesai bitimine 5 kala işlemlerini de zamlı yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şimdi de OHAL kapsamında açığa alınan memur maaşlarına bloke koyma yarışına girdiler. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan kimse suçlu değildir, muhabbetine girmiyorum. Hukuka aykırı bir işlemden ve bunun önüne geçilmesinden bahsediyorum. Bir tane masum için bile uğraşmaya değer olduğunu söylüyorum. Devletin alacağı falan değil, kendi kârını düşünen bankaların hukuksuz blokelerinden bahsediyorum. Çoluk çocuğun gözyaşı üzerinden para satıp para kazanma hırsına şâhit oluyoruz. Suçlu, suçsuz ayrımı yapmadan, tek derdi para olan zihniyetin temsilcisi olanı bu millet unutmaz. Böyle bir bloke ile karşı karşıya kalan vatandaşlara sesleniyorum; bankanıza yazılı olarak müracaatta bulunun ve blokenin sebebini sorun. Eğer bir mahkeme kararı göstermezlerse önce savcılığa suç duyurusunda bulunun, ardından ilamsız icra takibi yapın. Bu takibe itiraz ederlerse de yüzde 20 fazlası ile paranızı geri alabilirsiniz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr