Aydemir’in dün akşam saatlerinde personelle vedalaştığı ve emeklilik kararını duyurduğu öğrenildi. Aydemir’in emeklilik kararının 15 Şubat itibariyle yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

BİRÇOK GÖREVDE BULUNDU

Aydemir kamuda kritik görevlerde bulunmuş bir isim. 1987 yılında Türkiye Kalkınma Bankası, İktisadi Analiz ve Araştırmalar Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Aydemir, 1988 yılında Maliye ve Gümrük Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Gümrük Müfettişi Yardımcılığı, 1989-2006 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatında Planlama Uzmanı, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2006-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, 2008-2009'da T.C. Washington Büyükelçiliği nezdinde Planlama Müşaviri olarak görev yaptı. Temmuz 2009'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Aydemir, 2010 yılında Washington ve Cenevre'de yapılan G20 ülkeleri Çalışma Bakanları ve Sherpa toplantılarında Türkiye’yi temsil etti.

EYLÜL’DE GÖREV SÜRESİ DOLUYORDU

10 Eylül 2011’de Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanan Aydemir’in görev süresi Eylül’de dolacaktı. Geçtiğimiz hafta da gazetecilerle biraraya gelen Aydemir, milli gelir revizyonu çalışmalarında son aşamaya geçildiğini açıklamış, ayrıca kişisel verilerin korunması kanun tasarısında değişiklik yapılmazsa TÜİK’in istatistik üretemeyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr