TÜBİTAK’ın seçip bölge sergisine davet ettiği Tillo Evliyalarının Kerametleri Projesi, Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri Safiye Çağla Doğrusever, Muhammed Abbas İlbaylı tarafından hazırlandı. Murat Aslan’ın danışmanlığını yaptığı “Tillo Evliyalarının Kerametlerinin Derlenmesi”, yarışmanınTürk Dili ve Edebiyatı alanında hazırlandı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, proje, TÜBİTAK’ın Van’daki bölge sergisine davet edildi. Burada görücüye çıkan sergi akademisyenler tarafından “bilimsel” bulunmayınca Ankara’daki ana yarışmaya alınmadı.

Projeleri önce sergiye davet edilen daha sonra merkeze alınmayan okul yönetimi ve proje ekibi ise hayal kırıklığı yaşadıklarını söylediler. “Zaten Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırlanmış bir projeden çok da bilimsel veri aramak doğru değil” diyen okul yetkilileri, okul olarak sonuca üzüldüklerini vurguladılar.

İŞTE O EVLİYALAR

Projede kerametlerine yer verilen şu evliyalar yer aldı:

Şeyh İsmail Fakirullah, Mevlana Molla Ali, İbrahim Hakkı, Şeyh Hamzel Kebir, Şeyh Mücahit, Sultan Mahmud Memduh, Şeyh Hasan-ül Fatirin, Şeyh İsmail Garip, Şeyh Mustafa Kurdi, Haysa Zemzem, Şeyh Abdulkadir Sani, Şeyh Hamze, Şeyh İbrahim Hakkı, Derviş Osman, Muhammed Sorahani, Şeyh Hecci Ali, Nurhemze, Sofi Abdürrahim.

İŞTE O KERAMETLER

Şeyh Memduh’un İki Yerde Bulunması, Sultan Memduh Hz. Atının Kerameti, Yusuf Ağa’nın Kurtuluşunun Kerameti, İbrahim Hakkı Hz. Kerameti, Şeyh Mücahit’in Vasiyeti, Sufi Abdurrahman’ın Şam’ı Görmesi, Şeyh Mücahit’in Üzüm Kerameti, Meyme Ğasya’nın Bedduası, Sultan Memduh’un Basireti, Şeyh Mücahit’in Kerameti, Şeyh Haccı Ali’nin Hacca Gitmesi

“MAHREMİYET ÖNLÜĞÜ” DE TÜBİTAK SERGİSİNDE

Isparta Şarkikaraağaç Asım ve Sıddıka Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Cuma Namazının Sosyalleşmeye ve Toplumsallaşmaya Etkisi” projesi, Trabzon Yılmaz Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “EKG Önlüğü İle Mahremiyeti Korumak” projesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Ahlaki Değerlerimizin Sistematik Gözlemlerle İncelenmesi” projesi de TÜBİTAK’ın bölge sergilerine katılmaya hak kazanan projeleri arasında yer aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr