TÜBİDER'den yapılan açıklamada derneğin kapatılmasıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

23.7.2016 tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan OLAĞANÜSTÜ HAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin olarak 667 sayılı KHK çerçevesinde TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği kapatılan dernekler arasında yer almıştır. Devamında buna bağlı olarak 5.8.2016 tarihli 29792 sayılı Resmi Gazetede 667 sayılı KHK’ye dayanarak Ekonomi Bakanlığı tarafından TÜBİDER İktisadi İşletmesi de kapatılmış ve sahip olduğu ‘’Uluslararası Piyasa Gözetim Yetkisi’’ de ayrıca iptal edilmiştir.

Bilişim Sektörü Derneği TÜBİDER’in kapatılması ve bu uygulamanın bir devamı olarak verilen diğer kararların, sehven yapılan vahim bir yanlışlık olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle, TÜBİDER’İN kapatıldığını öğrendiğimiz andan itibaren derhal ilgili mercilere resmi olarak başvuruda bulunduk ve gerçek durumu anlattık. Bu doğrultuda girişimlerimiz devam ediyor.
En kısa sürede sehven yapılan bu yanlışlığın düzeltileceğine ve TÜBİDER’in faaliyetine kaldığı yerden devam edeceğine inanıyoruz.

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, kurulduğu 1999 yılından bugüne kadar sadece meslek sorunlarının konuşulduğu ve ve sektörün mali, ticari ve yasal sorunlarının  çözümlenmeye çalışıldığı bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Hiçbir şekilde FETÖ/PDY yapılanması ile ilişkisi yoktur. Üzücü bir şekilde TÜBİDER için basında yer alan ‘’Cemaatçi Dernek Kapatıldı” ya da “FETÖ’nün Bilişim Ağına Darbe‘’ gibi TÜBİDER’i rencide eden, onu FETÖ/PDY yapılanması ile ilişkiliymiş gibi gösteren haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Sorumsuzca ortaya atılan bu iddia ve yakıştırmaları şiddetle reddediyoruz. TÜBİDER kurulduğu tarihten bugüne kadar felsefi olarak Cumhuriyet, demokrasi ve laikliğe bağlı, mesleki sorunlarla ilgilenen bir sektör derneği olmuştur.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr