Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu.

Reuters de Türk hükümet yetkililerinin, Halep çevresindeki YPG mevzilerinin vurulduğunu doğruladığını duyurdu.

AFP'nin aktardığına göre de, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi.

TÜRK KAYNAKLARI DOĞRULADI 

CNN Türk'e konuşan Türk güvenlik yetkililerine göre TSK, Maranas köyünün 1 km. yakınındaki YPG mevzilerini vurdu. Bombardımanın halen sürdüğü belirtiliyor.

Reuters'a konuşan bir Türk hükümet yetkilisi, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD hedeflerini top ateşine tuttu" dedi.

Habertürk'te yer alan bilgilere göre ise, Obüslerle vurulan bölge Azez-Miniğ hava üssü arasındaki Maranaz köyüne 1 kilometre mesafede bulunan bir YPG üssü.

'ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE MİSLİYLA KARŞILIK VERİLDİ'

Habertürk'e bilgi veren askeri kaynaklar, "PYD Azez'in Güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden üs bölgemize ateş açtı. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildi" dedi.

El Cezire televizyonu da, Türkiye'nin Halep'in kuzeyinde PYD unsurlarının vurduğunu servis etti.

YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.

MİNİĞ NEDEN ÖNEMLİ?

Ana omurgasını PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Azez ile Tel Rıfat arasındaki Miniğ Hava Üssü'nü geçtiğimiz günlerde ılımlı muhaliflerden aldı. Bu da Halep kırsalında muhaliflerin kalesi niteliğindeki Tel Rıfat ile Türkiye arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor.

Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor. Bu teze karşı çıkan ABD ve Rusya ise PYD’ye yardım ediyor. Rusya’nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı.

Çavuşoğlu'ndan yeni 'kara operasyonu' açıklaması

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr