Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komuta heyeti ile birlikte, devlet protokolü çerçevesinde, İstanbul'da düzenlenen, sadece imza ve tebrikattan ibaret olan sade, müziksiz, kokteylsiz bir nikah törenine davet üzerine katıldığının altını çizdi.

AYNI GÜN KOCATEPE'DEKİ ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI

Aynı gün saat 13:00'da, Çukurca'da hayatlarını kaybeden şehitlerin Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenlerine katılan Genelkurmay Başkanı Akar ve komuta heyetinin ardından hayatın doğal akışı çerçevesinde nikah törenine katılarak insani görevlerini yerine getirdiği belirtildi.

SELÇUK BAYRAKTAR KISA BİR SÜREDE SİLAHSIZ 'LARI ÜRETTTİ

Askeri alan mühendisi olan Selçuk Bayraktar'ın Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli biri olduğunu ifade eden askeri kaynaklar, Stratejik önemi olan 'ların üretimi için süratle çalışmalara başladığı ve beklenenden çok daha kısa bir sürede silahsız 'ları üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunduğunu, silahlı 'ların şu anda testleri yapıldığını ifade etti.

ORGENERAL AKAR VE SELÇUK BAYRAKTAR'IN BİRLİKTE ÇEKİLMİŞ ONLARCA FOTOĞRAFI VAR

'ların yerli ve milli üretiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında Türkiye'nin diğer büyük devletler nezdinde de büyük bir itibar kazanmasına sebebiyet verdiğinin altını çizen askeri kaynaklar, siyasi kimliğinden bağımsız dünya kamuoyunca da bilinen bir şirketin sahibi olan ve Türkiye'nin ilk silahlı 'sını üreten Selçuk Bayraktar'ın Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kendisi ile birlikte yan yana çekilmiş onlarca fotoğrafı basında yer aldığı hatırlattı.

ORGENERAL AKAR VE KOMUTA HEYETİNİ DAVET ETMESİ OLAĞAN VE NORMAL BİR DURUM

Askeri kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü artırmak için yıllardır çaba gösteren bir mühendisin düğününe katılarak Silahlı Kuvvetler mensuplarının teşekkürünü bu yolla iletmesi de doğaldır, insani ve vicdani bir sorumluluk olarak değerlendirildiğini belirtti. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Protokolü gereği ayrıca Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta heyetini davet etmesi de çok olağan ve normal bir durum olduğu ifade edildi.

'DEVLET TERBİYESİ GEREĞİ'

Yapılan davetin ve davete katılmanın 'Devlet terbiyesi gereği' olduğunu belirten askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a bu davetin Özdemir Bayraktar ve oğlundan da geldiğini ve Orgeneral Akar'ın bu davete olumlu cevap vererek insani görevini yerine getirmesi normal olduğu ifade etti.

ORGENERAL AKAR'IN ANKARA'DA BULUNDUĞU ZAMANLARDA TÜM ŞEHİT CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın sürekli olarak terörle mücadele bölgelerine giderek personelini dinlediği, yürütülen operasyonları bizzat yerinde takip ettiği belirtildi. Orgeneral Akar'ın Ankara'da bulunduğu zamanlarda yapılan tüm şehit cenaze törenlerine görevi gereği katıldığı ,Ankara'da olan şehitlerin evlerine, eşleriyle birlikte, yanlarına kuvvet komutanlarını, Genelkurmay 2. Başkanı'nı da alarak ziyaretlerde bulunduğu ve acılarını paylaştığı ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr