Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 80 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD'e ait 53 hedef ve PYD'ye ait 13 hedef kara ve havadan vurularak imha edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin şu bilgilendirme yapıldı:
"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Şadır, Şuvayhat Şadır, Tileli, Hacı Küşah, Halise, Halise Şakira, Hacar Abyad, Talca Şarkiyah ve Eş Şuayp ele geçirilmesi maksadıyla başlatılan taarruzda DEAŞ'in direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 8 muhalif şehit olmuş, 7 muhalif yaralanmış, harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 187 meskun mahalde yaklaşık 1510 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 52 DEAŞ ve 13 PKK / PYD hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK/PYD mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Şuvayhat Şadır bölgesinde tespit edilen DEAŞ  terör örgütü unsurlarına yönelik bir hava harekatı icra edilerek, bir silah monteli araç, bir Doçka uçaksavar ve bir savunma mevzii imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1495 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr