IŞİD'in Suriye'nin El Bab kentinin batısındaki Ed Dana köyü yakınlarında Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında bulunan 2 Türk askerini kaçırdığı iddia edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) daha sonra yaptığı bir açıklamada "İki silah arkadaşımızla irtibat kesildi" dedi. TSK, bölgede arama çalışmasını sürdüğünü belirtti.

TSK'nin açıklamasında, "Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

IŞİD ile bağlantılı AMAQ isimli internet sitesi akşam saat 19:45'te son dakika olarak verdiği haberde El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında 2 Türk askerini kaçırdığını duyurmuştu.

'AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI SONRASI KAÇIRILDILAR'

Sputnik'in öğrendiği bilgilere göre de IŞİD, bugün akşam saatlarinde El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçiren IŞİD, onları alıp hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdü. Askerler daha sonra El Bab kentinden Rakka'ya doğru götürülürken, Türk askeri bölgede alarma geçti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr