ABD Başkanı Donald Trump'ın yalan haber yapmakla suçlayarak Beyaz Saray'a alınmamaları yönünde karar verdiği New York Times ve CNN'den açıklama geldi.

New York Times gazetesinin genel yayın yönetmeni Dean Baquet, “Farklı partilerden birçok yönetimi takip ettiğimiz uzun tarihimizde Beyaz Saray’da daha önce böyle bir olayın yaşandığını hiç görmedik. New York Times ve diğer basın kuruluşlarına yönelik yasağı güçlü şekilde protesto ediyoruz. Özgür basına erişim ulusal çıkar için kritiktir” dedi.

CNN’den yapılan açıklamada da “Beyaz Saray’ın kararı kabul edilemez bir gelişme. Görünüşe göre, bu karar sevmedikleri haberleri verdiğinizde nasıl misilleme yapacaklarının göstergesi. Ne olursa olsun haberleri vermeye devam edeceğiz” denildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın dünkü günlük basın toplantısına Amerikan CNN kanalı, Amerikan New York Times gazetesi, Los Angeles Times gazetesi, İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Politico, The Hill ve Buzzfeed’ın muhabirleri alınmamıştı. Time dergisinden ve The Associated Press ajansından muhabirler ise kendilerine yönelik bir yasak olmamasına rağmen Beyaz Saray’ın kararına tepki göstermek için basın toplantısına katılmamışlardı.

Beyaz Saray'da büyük ambargo... Aralarında New York Times, CNN ve BBC de var

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr