Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, Connecticut eyaletindeki Quinnipiac Üniversitesi’nin son kamuoyu yoklaması, Cumhuriyetçi aday adayları arasındaki Donald Trump'ın yüzde 39‘luk destek oranıyla yarışı önde götürdüğünü gösterdi. Trump’ı yüzde 19’la Florida Senatörü Marco Rubio, yüzde 18‘leyse Texas Senatörü Ted Cruz izliyor.

Üniversite anketçisi Tim Malloy, "Haberler Trump için çok iyi. Rakiplerinden sıyrılmaya başladı. Cruz ve Rubio’nun iki katı destek oranına sahip. Kadın seçmenler arasında oyunu yüzde 11, üniversite mezunu olmayan erkek seçmenler arasındaysa yüzde 10 artırdı. Son hızla ilerliyor” dedi.

DEMOKRAT CEPHESİ

Ankete göre, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen hafta New Hampshire ön seçimlerinde ezici bir başarı elde eden Vermont Senatörü Bernie Sanders ile yarışı neredeyse başa baş götürüyor.

Tim Malloy, "Sanders, Aralık ayından bu yana oy oranını 30 puan birden artırarak Clinton’la eşitlik sağladı. Sanders’ın başarısının sırrı, siyah ve Latin kökenli seçmenleri cezbetmesi, kadınlardan destek alması. Eğer seçimler bugün yapılsa Sanders ve Clinton eşit oy alır” iddiasında bulunuyor.

Güney Carolina eyaleti, Cumartesi günü Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine hazırlanıyor. Aynı gün Demokrat Parti ön seçimi Nevada eyaletinde yapılacak. 27 Şubat’ta ise Demokratlar Güney Carolina’da, Cumhuriyetçilerse Nevada’da yarışacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr