BirGün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'un haberine göre AKP’nin “arka bahçesine” dönüşen TRT’yi denetleyen Sayıştay’ın Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel’den sonra kardeşinin eşini de kuruma yerleştirdiği ortaya çıktı. Yusuf Akyel’in eşi Özlem Akyel’in TRT Hukuk Müşavirliği’nde çalıştığı öğrenildi.

14 kanal ve 16 radyoyu bünyesinde bulunduran, 7 bini aşkın çalışanı olan TRT’deki AKP kadrolaşması tüm hızıyla devam ediyor. Görevlendirmelerde aynı aileden isimler de dikkati çekiyor. TRT’ye “araştırmacı” olarak ataması daha önce tartışmalara neden olan Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel’in eşinin de TRT’ye geçtiği öğrenildi. Yusuf Akyel’in eşi Özlem Akyel’in TRT Hukuk Müşavirliği’nde avukat olarak çalıştığı belirtildi. TRT’yi denetleyen bir kurum olan Sayıştay Başkanı’nın kardeşi olan Yusuf Akyel’in atamasının “etik olmadığı” belirtilerek konu daha önce TBMM gündemine taşınmıştı.

TRT’deki atamalarda dikkati çeken isimler arasında milletvekili yakınları ve eski vekiller de bulunuyor. AKP Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in eşi Seval Yılmaztekin’in TRT personeli olmamasına rağmen TRT Haber Merkezi’nde fillen “müdürlük” görevi yaptığı belirtildi.AKP Bingöl eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Maruf Okuyan da TRT’de 1. Hukuk Müşaviri olarak çalışıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr