TRT Belgesel kanalında Komşu Ülke Ortadoğu programını hazırlayıp sunan Ural, Karaman'daki çocuklara tecavüz vakasıyla ilgili olarak dönemin aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu'nun "Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demesi üzerine Twitter'dan eleştirel mesajlar yazdı.

Ural, Meclis'te konuyla ilgili komisyon kurulması teklifi AKP'lilerin oyuyula reddedilince eleştirisini sürdürdü.

Bu paylaşımlardan kısa süre sonra TRT yönetimi tarafından Ural'ın işine son verildiği gibi eski bölümlerden görüntülerinin sildirilmesi için talimat gönderildi.

Diken'den Engin Baş'a konuşan Ural, "Tam olarak söylemek gerekirse Ensar Vakfı evindeki cocuklara tecavüz olayıyla ilgili attığım tweet'ler nedeniyle TRT ile çalışmam sona erdi. Genel bir çocuk tecavüzü tweet'i olsaydı bir tepki vereceklerini sanmıyorum, nitekim öncesinde bu tarz tweet'lerim vardı ama bu olay Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu için gelişti" dedi.

TRT Belgesel yetkilileri, konuyla ilgili olarak görüş vermedi, ancak yasal bir talep gelmesi durumunda kendilerinin gerekli belge ve dökümanı temin etmekle yükümlü olduklarını belirttiler.

'O KADINI EKRANDA GÖRMEYECEĞİM'

Ural durumdan yapımcıların aramasıyla haberdar olduğunu belirtti. Deneyimli belgeselci, yapımcısının kendisine, ‘TRT Belgesel Kanal Kordinatörü Süleyman Tezgel'in çok sinirli bir şekilde kendilerini aradığını, Elif Ural'ın derhal programdan çıkarılmasını istediğini, hatta kendisini de TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in arayarak ‘O kadını ekranda görmeyeceğim' dediğini' aktardı.

Ural, TRT'ye önceden teslim ettikleri ‘Bosna Mayınlar' bölümünün kendi görüntülerinin de bulunduğu halde yayınlandığını belirterek, "Bunu yapımcıma söyledim, o da Süleyman Tezgel'i arayıp söyledi. Tezgel, ‘Vay benim haberim yok, ben söylemiştim yayınlanmayacak diye' yanıt vermiş" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr