İnternet dünyası insan yaşamına bir çok gelişmeyle beraber, bir çok kavram ve alışkanlığı da kazandırdı. İnternet dünyasının gözde hareketi trollemek faaliyeti nedir, trolleyen insanlar yani troller kimdir kısaca göz atalım:
Öncelikli olarak trollemek, ciddi veya ciddi olunması gereken konu,ortam veya platformlarda olayı tamamen ciddiyetsiz veya alaycı bir tavırla şakalaşmak mantığı olarak düşünülebilir. Ancak, burada kırıcı noktaları kullanmamak ve troll olucam derken hassasiyetsiz davranmak konumuz değil.
Trollemek nedir, ne değildir anladığımıza göre bir de nereden çıktı bu troller ona bakalım:


Troller, aslında ülkemizde yeni olmasına rağmen Dünya’nın her yerinde bulunuyorlardı. İnternet tabirinde bir troll, isteği dışında veya isteyerek  saçma hareketler ile insanları güldüren internet botları olarak kullanılıyordu. Daha sonrasında istemsiz olarak gülünç hareketler yapan hayvanlara denilmeye başlandı. Olayın son tıkı da insanlara sıçradı.
Yani bu tarz hareketleri sergileyen insanlarada troll denmeye başlanmasıyla akımın etkileri ülkemizi de etkisi altına aldı.Öyleyse bir de trollerin nerelerde olduğunu inceleyelim:
Onlar her yerdeler! Sokakta, okulda, cafede, sosyal medyada, hatta buradalar! Doğal yaşam ortamında bir troll nedir, ne ile beslenir hemen listeleyelim!
Yetişkin bir troll günlük olarak yaklaşık 35 post atar: Bunlardan hemen hemen hepsi alaycı ifadeler barındırır. Ayrıca bazıları da çok şaşkındır!
Daimi olarak insanları kötü etkiler: Neredeyse bütün içerik üreticilerine salça olur! – “Olmamış bu, zaten hep translate ediyorsunuz.” ya da ” Benim bir yeğen var, sizden iyi yazıyor. Valla bak 5 yaşında.” der.
Online oyunlarda tüm takımı egale eder: ” Ben size demedim mi ejdere gelin, bak aldılar adamlar işte.” deyip bütün takımın moralini bozar. Oyun sonunda da ” bot lane report : ) ” ifadesiyle ortalığı birbirine karıştırırlar.

Yeni Call of Duty, Bloodlines Adını Taşıyabilir

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr