Bayramiç kent merkezine 12 kilometre mesafedeki Türkmenli Köyü'ne iki ay önce yerleşen Suriye uyruklu Zehra ve Mustafa Abid çifti, gerekli yasal işlemleri yapıldıktan sonra köyde büyükbaş hayvan çiftliği bulunan Hüseyin Geçer'in yanında çalışmaya başladı.



Abid çiftinin üç çocuğundan Maher Abid, bugün saat 14.30'da, babası Mustafa Abid'in anahtarını üzerinde unuttuğu, çiftlik sahibi Hüseyin Geçer'e ait  traktörle oynamaya başladı.

Ailesi tarafından traktörden uzaklaştırılan Maher Abid, babasının ve annesinin çalışmasını fırsat bilerek tekrar bindiği traktörü çalıştırdı. Viteste bırakılan traktör çalışınca, aniden hareket etti. O sırada ağabeyinin yanında traktörün üzerinde oturan Abir Abid, tekerleklerin arasında düştü. Tekerleğin altında kalan küçük çocuk öldü. Kazayı fark eden anne Zehra Abid, çocuğunun cesedini kucağına alarak uzun süre feryat etti. Ane Zehra Abid, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekiplerine uzun süre çocuğunun cesedini vermek istemedi.

Abir'in cesedi daha sonra ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Suriyeli aile ve çocukları ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr