Şerif lakaplı New Yorklu savcı Preet Bharara tarafından, İran ambargosunu delme suçuyla ABD’de tutuklanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın, bir dönem ciddi miktarda para yardımı yaptığı Trabzonspor’la ilgili iddialara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Savcılık ofisine yakın kaynaklar, iddianamede yer alan ve “gece kulübü gibi yönetilmiş” denen futbol takımının Bordo-Mavili ekip olabileceğini öne sürdü. Henüz, resmi ağızlarca doğrulanmayan iddialara göre, kulübü 176 milyon TL borçla alıp, 430 milyon borç ve ipoteklerle bırakan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde, Sarraf’ın, Trabzonspor’a Royal Denizcilik üzerinden milyonlarca lira sponsorluk desteği sağladığı ortaya çıkarken, İran asıllı işadamının, bazı transferlerde ekstra masraflarını cebinden verdiği, yine özel uçağını, o dönemdeki Trabzonsporlu idarecilere tahsis ettiği, yeni statta aracılık yaptığı da savlandı.

ARACI OLDU MU?

Rıza Sarraf’ın Trabzonspor ile dirsek teması olduğu Hacıosmanoğlu döneminde Bordo- Maviler, 30’a yakın oyuncunun sadece kulüplerine bonservis bedeli olarak 146 milyon, 3.6 milyon Avro ve 1.8 milyon dolar ödedi. Bu oyuncuların menajerlerine bazıları kayıtlı, bazıları hatırlı (!) isimlerin elini cebine atmasıyla 35 milyon TL kaptırıldı. Transferlerde Rıza’nın dış bağlantılarının kullanıldığı öne sürüldü. Yine Ankara’daki bazı hatırlı eski Bakanların aracı olmasıyla Trabzon, özel ve devlet bankalarından aşırı miktarda kredi kullandı.

DEĞİRMENİN SUYU!

Trabzonspor kulübü, TFF’den aldığı katılım payının bir hayli düşük olmasına karşın 2013 ve 2014 döneminde transfere inanılmaz para harcadı. O yıllarda, Trabzonspor naklen yayın ve katılım ücreti olarak 72-75 milyon TL yıllık para aldı. Ancak bu rakamın neredeyse 3 misli sırf transfere harcandı.

İŞTE O TRANSFERLER

İshak (Karabük-1.7 milyon Avro), Cardozo (Benfica-5 milyon Avro), Musa (Antalya-750 bin Avro), Fatih (750 bin Avro-600 bin TL), Belkalem (450 bin Avro), Constant (2.5 milyon Avro), Sefa (3.5 milyon Avro), Mehmet Ekici (1.5 milyon Avro), Waris (Rusya-6.5 milyon Avro), Hakan Arıkan (550 bin Avro), Yatabare (2.5 milyon Avro), Erkan (2.2 milyon Avro), M’Bia (2.2 milyon Avro), Bourceanu (1.3 milyon Avro), Alper (1 milyon Avro), Cavanda (1.7 milyon Avro), Aykut (2.9 milyon Avro), Özer (2 milyon Avro), Okay (2 milyon Avro),

l Serdar ve Deniz (Elazığ 9 milyon TL).

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr