Trabzonspor, kulübün ekonomik durum, teknik direktör konusu ve şike süreciyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Bordo mavili kulübün internet sitesinden, "Bu ağır tablodan kurtulacak, Trabzonspor yeniden ayağa kalkacak" ve "Trabzonspor’u UEFA ve CAS kararları bağlamaktadır" başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

“Bu ağır tablodan kurtulacak, Trabzonspor yeniden ayağa kalkacaktır.”

“Trabzonspor’u UEFA ve CAS kararları bağlamaktadır.”

Trabzonspor’un son yıllarda zor bir dönemden geçtiği hem saha içinde hem de saha dışında yaşananlarla ortadadır. Trabzonspor Kulübü olarak elbette bu zor dönemlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Ancak bunun için ‘sabır’ ve ‘istikrarlı’ bir yol haritası gerekiyor.

İSTİKRARSIZLIK VE EKONOMİK ÇÖKÜŞ

Trabzonspor’un son başarılı olduğu dönem, Şenol Güneş’in 4 yıl takımın başında kaldığı dönemdir. Bu dönemde Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı, Süper Kupa’yı ve 2010-2011 şampiyonluğunu kazanmıştır. Ancak 2013 yılından bugüne tarihinde görülmemiş istikrarsız tablo, onlarca futbolcu ve 8 hoca değişikliğiyle hiçbir başarı elde edememiştir. Aynı dönemde kulübümüz ekonomik çöküş yaşamış ve bu istikrarsız gidişi 500 milyona varan borca taşıyarak ‘dip’ yapmıştır.

EKONOMİDE VE TEKNİK KADRODA İSTİKRAR, BAŞARI İÇİN SABIR

Trabzonspor bugün bu yanlışlar yüzünden UEFA Finansal Fair Play kriterlerinde kritik bir noktaya getirilmiştir. Trabzonspor UEFA’dan transfer yasağı veya kısıtlamaların gelebileceği de hesaba katılırsa son 3 yılda işin ne derece çıkmaza dönüştürüldüğü daha net olarak görülecektir. Son yıllar ve içinde bulunduğumuz sezon, camiamıza futbol açısından tam bir eziyet dönemi yaşatmaktadır. Sorun yapısal sorundur. Sorun istikrar sorudur. Sorun sağlıklı düşünmeden ve günü kurtarmak adına kulübümüzün iyi idare edilememe sorunudur. Bunun için;

1 – Ekonomik istikrar sağlanmadan hiçbir başarı gelemez

2 – Teknik kadro istikrarı sağlanmadan yol alınamaz

3 – Her başarı için sabır ve belirli bir zamana ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır

HER TÜRLÜ ALTERNATİF DEĞERLENDİRİLİYOR

Bugün için teknik direktör değişikliği yapılarak bu kadar derin ve köklü sorunların maalesef çözülemeyeceği bir gerçektir. Son 3 yıldaki 8 teknik direktör değişikliği ile bunu acı bir şekilde yaşadık. Göreve gelen teknik direktörlerin ortalama ömrü 3 ay ile 9 ay arasında olmuş, hiçbir başarı elde edilememiştir. Bu sorunlara topluca bakıldığında sezon sonunda çok ciddi bir yeniden yapılanma ihtiyacının olduğu kaçınılmazdır.

1 – Teknik Direktörümüz Sayın Hami Mandıralı ile sezon sonuna kadar devam edilecektir.

2 – Yeni sezona yönelik bugünden itibaren teknik heyet için her türlü alternatifi değerlendirerek çalışma yapıyoruz.

3 – Oyuncu kadromuzdan kalacak ve ayrılacaklar ile kadromuza katılacaklara yönelik iyi bir planlamaya gidilecektir. Ancak UEFA’dan gelecek karar da göz önünde bulundurulacak hareket edilecektir.

4 – UEFA’ya sunduğumuz bütçe ve mali kriterlere uyum sağlamak amacıyla titiz bir çalışma yürütülecektir.

BOYNUMUZUN BORCUDUR

Trabzonspor Kulübü’nün her açıdan ‘dönüşüme’ ihtiyacı olduğu gerçektir. Trabzonspor yönetimi göreve geldiği günden bugüne, yapısal değişiklikler için birçok adım atmış, ekonomik ve temsil anlamında uçuruma sürüklenen kulübün yönü tersine döndürülmüştür. Taraftarımız emin olmalıdır ki yol haritamız bellidir ve belirlediğimiz maddeler tek tek uygulanmaktadır. Hedefe varmak adına belirlenen eylem planı günü gününe işlemektedir. Ancak uzun yılların birikimi olan ağır tablodan kurtulmanın kısa sürede gerçekleşmeyeceği herkesin malumudur. Mümkün olan en kısa sürede Trabzonspor’u layık olduğu yere çıkarmak boynumuzun borcudur.

Tarihimizin en zor süreçlerinden birini yaşayan kulübümüzün sağduyulu taraftarına ihtiyacı olduğu bu dönemi, hep beraber, iyi bir şekilde atlatabilmek adına herkese görev düşmektedir. Bu anlamda siz büyük Trabzonspor taraftarından isteğimiz sabırlı bir biçimde desteğe devam etmenizdir. Trabzonspor mutlaka ayağa kalkacak; sabırla, destekle ve hep birlikte…

ŞİKE SÜRECİ

Trabzonspor olarak 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğumuzun şike yoluyla elimizden alınmasıyla ilgili hukuki mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Trabzonspor, camiasıyla bir adalet mücadelesi vermektedir. Hukukçularımız CAS sürecini takip ederken, bugüne kadar davaya katkı veren diğer hukukçularımızla da gerekli koordinasyonlar sağlanmıştır. Trabzonspor Kulübü’nü, bugün yaşananlara bakıldığında, şikeyi farklı noktalara çekmek isteyenlerin anlamsız çabaları ilgilendirmemektedir. Trabzonspor Kulübü’nü sportif açıdan UEFA ve CAS’nın “Türkiye’de 2010-2011 sezonunda şike yapılmıştır” kararları bağlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr