Yeni sezonda köklü bir değişim yapmak isteyen ancak UEFA’dan gelen bütçe kısıtlaması nedeniyle öncelikle eldeki oyunculardan kurtulmak zorunda olan Trabzonspor, yüksek maliyetli oyuncuları göndermek için harekete geçti. 

Trabzonspor Yönetim Kurulu'da gelecek sezon kadroda düşünülmeyen oyuncuların satışında Başkan Muharrem Usta'ya tam yetki verdi. Bu konuyla tek yetkili olarak ilgilenen Başkan Muharrem Usta, özellikle yabancı oyuncuların satışı konusunda menajerler ile görüştü.

CARDOZO, D'DOYE, YATABARE...

Menajerlere Cardozo, N’doye, Yatabare gibi isimlerin yüksek bonservislerle satılması konusunda yetki veren Başkan Muharrem Usta, kadrodaki oyuncu sayısını azaltmak istediklerini belirtirken şunları söyledi:
"Oyuncularımızı en iyi fiyatlara göndermeye çalışıyoruz. Bu anlamda menajerlerden de yardım alıyoruz. Uymamız gereken bir kota var ve bu yüzden maliyeti düşürmek zorundayız."
Trabzonspor'un 60 milyon liralık bütçeyi aşmamak kaydıyla gönderilecek oyuncularının ardından dış transfere yöneleceği ve görüştüğü isimlerle masaya oturacağı bildirildi.

ÖZER TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRİYOR

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan ve kendisinden kulüp bulması istenilen Özer Hurmacı için Bursaspor ile Akhisar Belediyespor’un devreye girdiği öğrenildi. 29 yaşındaki orta saha oyuncusunun ise gelen tekliflere sıcak bakmadığı ve Trabzonspor’da kalmak istediği belirtildi. Yeni yapılanmada kadroda düşünülmeyen Özer Hurmacı, geride kalan sezonda Trabzonspor formasıyla çıktığı 30 maçta 1 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti.

AKBAŞ YANAL'IN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Bu arada teknik direktör Ersun Yanal, geride kalan sezonda Trabzonspor'un Kayserispor’a kiraladığı Mustafa Akbaş’ı arayarak yeni sezonda kendisini takımda görmek istediğini iletti. Ancak 26 yaşındaki savunma oyuncusu Mustafa Akbaş’ın kendisiyle ilgilenen birkaç takım olduğunu belirterek Yanal’a teşekkür ederek izin istediği öğrenildi.

ŞENOL GÜNEŞ’İN YENİ YAŞ GÜNÜ UNUTULMADI

Öte yandan Trabzonspor Kulübü, bugün 64 yaşına giren Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’i unutmadı. Sosyal medya hesaplarından Güneş’in fotoğrafını paylaşarak kutlama mesajı yayımlayan bordo mavili yönetim, "Trabzonsporumuzun efsane ismi, son şampiyonluğumuzun teknik direktörü Şenol Güneş'in yeni yaşını kutlarız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr