Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında 1-0 yenilerek elendiği Akhisar Belediyespor'la bu defa da pazar günü ligde oynayacağı maçın hazırlıklarına 1 günlük izinden sonra 7 eksikle başladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Güray, Cardozo ve Mehmet Ekici katılmadı, Yusuf ve Erkan ise salonda çalıştı. Hafif sakatlığı bulunan Özer Hurmacı takımdan ayrı olarak koşu yaptı.
Bordo mavili futbolcular, antrenmanın ilk bölümünde yo-yo testinden geçirildi. Test bitiminde gribal enfeksiyonu henüz tam olarak atlatamayan Aykut Demir salonda antrenmana devam etti.

SAHADA TOPLANTI YAPTI
Hami Mandıralı, antrenmanın başlangıcında saha ortasında oyuncularıyla yaptığı toplantıda, Akhisar Belediyespor maçındaki hataları anlattı. Yarı sahada yapılan taktik çalışmada da sık sık oyunu durduran ve oyuncularına almaları gerektiği pozisyonları uygulamalı olarak gösteren Hami Mandıralı, futbolcularından birbirleriyle yardımlaşmalarını istedi.
Oyunun durduğu anlarda sık sık Bosingwa ve Onur'la bir araya gelen ve durum değerlendirmesi yapan Mandıralı'nın antrenmanda yapılan pozisyon hatalarına da kızdığı dikkati çekti.

FRİKİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Antrenmanın son bölümünde Aytaç Kara ve genç oyunculardan Yusuf Yazıcı, kaleci Yavuz'un koruduğu kaleye frikik çalışması yaptı. Futbolculuğu döneminde tam bir frikik ustası olan Hami Mandıralı, yakından izlediği çalışmada futbocularına topu göndermeleri gereken yer hakkında ipuçları verdi.

BOSİNGWA'DAN GOL SEVİNCİ
Aytaç ve Yusuf'un uzun süre gol atamaması üzerine antrenmanı tamamlayıp sahadan ayrılan Bosingwa, topun başına geçti. Bu sırada Hami Mandıralı'nın kale arkasındakilere elleriyle 'açılın' işareti yapması futbolcuları güldürdü.
Portekizli oyuncunun kullandığı tek frikik gol olunca bu kez Bosingwa, sevinç gösterileri yaptı ve sahayı gülerek terk etti. Bosingwa'nın, antrenmandaki hırsı da göz doldurdu. Bu arada Cavanda'nın yedek takımla çalıştığı gözlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr