Trabzonspor'un Türkiye'ye getirerek sağlık kontrolünden geçirdiği Fabian Castillo transferinde beklenmedik gelişmeler yaşanıyor.

Amerika basınına göre transferdeki pürüz oyuncu veya kulübünden değil, MLS Ligi'nin kurallarından kaynaklanıyor.

Trabzonspor 2 milyon doları peşin, geriye kalan 2 milyon doları da Ocak'ta ödemek üzere Dallas kulübüyle anlaşırken, MLS kurallarına göre böyle bir anlaşma yapılamıyor. Amerika'daki kurallara göre toplamda ödenecek 4 milyon dolarlık bonservis bedelinin üçte birinin ligin hesabına yatırılması gerekiyor.

Trabzonspor, 4 milyon dolarlık bonservis bedelinin tamamını ödemezse oyuncunun Dallas'a geri döneceği söylenirken, 24 yaşındaki kanat oyuncusunun Türkiye'den Amerika'ya geri dönmek istemediği ve transferin en kısa süre içerisinde resmen sonuçlanmasını istediği belirtildi.

OĞLUM GİBİ SEVİYORUM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dallas'ın teknik direktörü Oscar Pareja, "Castillo konusunda birçok resim ve tvitler var. Şu aşamada kulüpler arasında bir anlaşma olmadığını söyleyebilirim. Fabian'ın geri dönerek idmanlara başlamasını bekliyorum. Yani bizim istediğimiz bu, çok sevilen bir futbolcu. Castillo'nun herkesle iletişimi çok iyidir. Onun için her zaman en iyisini isterim. Fabian'ı oğlum gibi seviyorum, burada tutmak için de elimden geleni yapacağım" dedi.

(Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr