Trabzonspor'un Akyazı'da yapılan yeni stadının ismi belli oldu. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni stadın ismini Şenol Güneş olarak açıkladı.

EFSANELERDEN GÖSTERİ MAÇI

Resmi açılış öncesinde statta Trabzonspor belgeseli gösterilirken, bordo-mavili eski futbolcular da bir gösteri maçı yaptı.

80 Jenerasyonu takımında Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonu takımında ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Ibrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.

ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadın yeni isminin 'Şenol Güneş Stadyumu' olduğunu da açıklarken, "İçinde bulunduğumuz kompleks, Şenol Güneş kompleksi. Şenol Güneş kardeşimizle biz dünya üçüncülüğü kazandık. Yıllarca Milli Takımımızın kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Trabzonspor'un kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmeler neticesinde stadını adını Şenol Güneş yapmayı kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra "Tüm eserlerin Trabzon'a ve milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu vesileyle Trabzonspor'a teşekkür ediyorum. Askerlerimizin, polisimizin tekrar gözlerinden öpüyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum." diyerek açılışı yaptı.

KOMPLEKSİN ÖZELLİKLERİ,

Toplam 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde 2 bin 200 ağaç ve 2 bin 400 bitki grubu yer alıyor. UEFA kriterlerine göre saha aydınlatma kriteri 2 bin lüks iken, kompleksin aydınlatması 3 bin lüks seviyesinde gerçekleştirildi.

Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezi'nin binalarının da bulunduğu komplekste tesis, 2 suni ve 5 doğal çim saha bulunuyor.

Toplam 6 bin 500 ton çelik kullanılan çatının çevre dostu olarak kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliği bulunuyor. 'Akıllı Çatı' olarak bilinen smart roof sistemi kullanılan stat, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye'de ise bir ilk olarak tarihe geçecek.

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanına sahip stadın çatısı 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın oluşturduğu hava kirliliğini giderme kapasitesine eşdeğer konumda bulunuyor.

Kapasitesi 41 bin 461 olan statta 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorbord, 7.5 megapiksel aralığında olmasıyla da Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor.

Akyazı. pic.twitter.com/3wtS41aj1l

— Akyazı Arena (@AkyaziArena) 18 Aralık 2016Kaynak: Cumhuriyet.com.tr