UEFA'nın Galatasaray'a verdiği 1 yıl men cezasının ardından, ceza sınırındaki bir başka kulüp olan Trabzonspor, yarın İsviçre'ye çıkarma yapacak.

Başkan Muharrem Usta, başkan yardımcıları Önder Bülbüloğlu ve Nevzat Aydın ile Genel Müdür Sinan Zengin, UEFA merkezinde finansal fair-play kriterlerinin yerine getirilmesi konusundaki adımları anlatacak, kulübün kararlılığını vurgulayacak.

AKYAZI VE DİĞER PROJELER ANLATILACAK

Sözlü olarak yapılacak savunmada, kulübün ekonomik durumunun düzeltilmesi için Muharrem Usta yönetiminin seçilmesinin ardından atılan adımlar anlatılacak. Oyuncu giderlerinin düşürülmesi için yapılan çalışmaların belgeleriyle sunulacağı savunmada ayrıca Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin devredilmesi, İstanbul Kartal'daki araziyle ilgili projeler ortaya konulacak.
Savunmanın ana hatlarını ise Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Akyazı Stadyumu'nun isim hakkı oluşturacak. Akyazı'daki stadyumun ismi için yapılan sponsorluk görüşmeleri anlatılacak, buradan elde edilmesi muhtemel gelir kalemleriyle kulübün finansal yapısının mali fair-play kriterlerine uygun hale getirileceği savunulacak. Bordo-mavili yöneticiler, savunmanın ardından denetime devam edilmesi kararının çıkmasını beklediklerini de vurguladı.

BELÇİKA'DAKİ TERÖR SALDIRISI LANETLENDİ

Trabzonspor Kulübü, Belçika'nin başkenti Brüksel'de dün meydana gelen terör saldırılarını kınayan bir açıklama yayınladı. Kulübün internet sitesinde yer alan "Masum insanları öldürenlere lanet olsun" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Ülkemizde yaşanan canlı bombalı terör saldırıları şimdi Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'i vurdu. Onlarca masum insanımız hayatını kaybetti, çok sayıda da yaralı var. Hangi dilden, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun masum insanlarımızın öldürülmesini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terör belasından çok çekmiş bir ülke olarak hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşıyor ve yüreğimizde hissediyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Teröre herkesin birlikte karşı bir duruş sergilemesi ve dünyamızın bu tür karanlık ellerden biran önce kurtarılmasını diliyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr