Trabzonspor, 9 aylık faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Trabzonspor Kulübü'nün KAP'a yaptığı bildiride, 29 Şubat 2016 tarihi itibariyle 314 milyon 261 bin lira kısa vade, 102 milyon 760 bin lira uzun vade olmak üzere toplam 417 milyon 21 bin lira borcu olduğunu açıkladı. 

Özkaynak gelirini 166 milyon lira gösteren Trabzonspor'un, net dönem zararı 110 milyon lira olurken, geçmiş yıllar zararı ise 216 milyon liraya ulaştı.

Trabzonspor Kulübü'nden 1 Haziran 2015-29 Şubat 2016 döneminde gerçekleşen gelir ve gider tablosu da KAP'a açıklandı.

Buna göre; bordo mavili kulüp, 9 aylık sürede naklen yayın, futbolcu kiralama, reklam, sponsorluk, isim hakkı, stat hasılatı gibi kalemlerden toplam 82 milyon 886 bin lira kazandı. Buna karşılık Trabzonspor Kulübü aynı 9 aylık sürede futbolculara ve teknik ekibe, amortisman giderlerine, seyahat, tescil ve stadyum giderlerine toplam 157 milyon 432 bin lira harcadı.

Bordo mavili kulüp aradaki farkı banka kredileriyle karşılarken, Trabzonspor Kulübü'nün halen 76 milyon lirası 1 yıl içinde ödenmek üzere 155 milyon lira kredi borcu bulunuyor. Öte yandan Trabzonspor Kulübü, gelecek yıl için 244 milyon lira gelir beklediğini açıkladı. Buna göre Trabzonspor, naklen yayınlardan 75, kamulaştırma ve diğer satışlardan 60, kombine satışı ve loca satışından 36 milyon lira gelir bekliyor. Trabzonspor kulübünü 453 milyon lira borç ile devralan Muharrem Usta ve yönetimi, böylece 36 milyon lira tasarrufla borcu 417 milyon liraya indirdi.

SAKATLIK KABUSU GERİ DÖNDÜ

Bu arada, Trabzonspor’da teknik direktör Hami Mandıralı’nın peşini şanssızlıklar bırakmıyor. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada bordo mavililerde sakat oyuncuların takıma dönmesi yüzleri güldürmüştü. Ancak bordo mavililerde son gelen haberler ise keyifleri kaçırdı. Hastalanan Erkan Zengin ile sakatlanan Ramazan Övüç'ün, Gaziantepspor deplasmanında forma giyip giyemeyecekleri belirsizliğini koruyor.
Erkan Zengin, İsveç Milli Takımı'nın kampında ağır gribal enfeksiyon geçirmiş, Ramazan Övüç'ün de sol arka adalesinde ödem oluşmuştu. Hami Mandıralı yönetiminde, ilk kez Gaziantepspor karşısına tam kadro çıkmaya hazırlanan Trabzonspor'da, yaşanan bu gelişme Mandıralı’nın da keyfini kaçırdı. Trabzonspor’da Erkan Zengin, bu sezon lig, kupa ve Avrupa’da toplamda 31 maçta forma giyip, 3 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti. Formaya yeni ısınan genç oyuncu Ramazan Övüç ise, A takım formasıyla biri ilk on birde olmak üzere toplamda 3 maçta görev aldı.

DEPLASMANDA 3 PUAN ÖZLEMİ

Deplasmanda oynadığı son 8 maçından galibiyet çıkaramayan Trabzonspor, hafta sonu konuk olacağı Gaziantepspor karşısında bu özleme son vermek istiyor. Bordo mavililerde teknik direktör Sadi Tekelioğlu’ndan görevi devralan Hami Mandıralı, 4 deplasman maçında galibiyete ulaşamadı. Teknik direktör Mandıralı’nın, Gaziantepspor ile oynanacak maçtan galibiyetle dönüp, hem kendisinin, hem de takımının deplasmanda 3 puan özlemine son vermeyi hedeflediği belirtildi.

MUHAMMET DEMİR İLK KEZ

Trabzonspor’un devre arasında Gaziantepspor’dan büyük umutlarla transfer ettiği Muhammet Demir, teknik direktör Hami Mandıralı’nın şans vermesi durumunda, bordo mavili formayla eski takımına karşı ilk kez ter dökecek. Trabzonspor ile çıktığı 7 maçta tek gol kaydedebilen genç golcü, Gaziantepspor maçında şans bulması durumunda gol orucunu da bozmayı hedefliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr