Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, olaylı Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayların provakasyon olduğunu belirten Muharrem Usta, futbol ikliminin bozulmasına müsade etmemeleri gerektiğini söyledi.

Muharrem Usta’nın yatığı açıklamalar şöyle:

"Maalesef hatırınızda olan bir görüntü ile karşı karşıyayız. İkinci defa Trabzon'da aynı görüntüyü tekrarlamış olduk. Olayın iki boyutu var. İşin bir boyutu sportif kanalda ilerliyor, diğer tarafı ise insani boyutu. Futbol anlamında konuşacak bir şey yok. Saha içerisinde yaşanan hiçbir hadise şiddet dönüşecek noktaya varmasını meşru kılmaz. Maçın içinden belki bir iki şey söylenebilirdi ama onlara girmek istemem. İnsani bir durum var. Üzgünüz, Trabzonspor'un tarihine baktığınız zaman gelinen noktadan üzgünüz. Onur gibi bir oyuncumuzun karşılaştıkları karşısında ikinci şok yaşandı. Hakeme de geçmiş olsun, yanına gittim."

"YETERLİ TEDBİR ALINMADI"

"Yaşananların sıradan olduğuna inanmıyorum. Burada provakasyon olduğunu düşünüyorum. Kamera görüntülerine baktım ve güvenlik tedbirlerinin alınmadığını gördüm. Hakemler maçın yarıda kalmasını istemiyordu. Güvenlik görevlilerine tedbirler için defalarca uyarılar yapıldı. Son sözüm, Trabzonspor yeni stadıyla yeni bir yolculuğa çıkmanın hayalini kuruyordu. Bu yaşananlar yeni yolumuzda motivasyonumuzu kıracak unsur olarak görülebilir. Trabzon'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Trabzon üzerine gelmekte olan provakatif olayların kulübü olmayacaktır. Bu yeni yolculukta eski başarıların tekrar gündeme geldiği bir kulüp olarak devam edeceğiz. Spor ile şiddetin yan yana gelmesinden üzüntülüyüz. Türkiye'nin huzurunda gerçekten üzüntülüyüz. Biz büyük kulübüz ve bunların hepsini aşacağız."

"ASLA NORMAL DEĞİL"

"Küçük bir not, bu akşam yeri değil ama biraz önce programlara bakarken gördüm. Trabzon sorunlar yaşayan bir kulüp ve yaşananlardan üzüntü duyan bir taraftarımız var. Onur gibi bir oyuncuyu, hakemi ve bir başkasını sıkıntıya sokacak durumun en önce Trabzonspor karşısındadır. Karbon kağıdı gibi üst üste gelmiş olayın iki sene üst üste gelmesi asla normal değildir. Bundan sonra Trabzonspor'un yolculuğunun çok daha sağlıklı olacağından herkesin emin olmasını istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr