İlçede bir şarküteri ve fırın işletmeciliği yapan Önder Öztürk, sel felaketinde su altında kalan işyerlerinde büyük zarar oluşması ve 3 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle tepkilerini dile getirmek için yerel Günebakış Gazetesi’ne ilan verdi.

Rize ve Artvin’de ziyaretler ve açılışlar yapmak için bölgeye gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na hitaben yayınlanan ve ilçede önceki yıllarda da görülen sel felaketlerinden fotoğrafların da yer aldığı tam sayfa ilanda şu ifadeler kullanıldı:

"Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ilimize hoş geldiniz. Kader utansın! DSİ’nin Beşikdüzü’ndeki mühendislik harikalarını görmenizi istiyoruz! Canlarımız gitti, canımız yandı. Esnaf Önder Öztürk."

3 KİŞİ ÖLDÜ, EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA KALDI

Beşikdüzü İlçesi'nde 21 Eylül’de etkili şiddetli yağmur, sel, heyelan ve su baskınlarına yol açtı. İlçeye 5 yılda yağması ön görülen yağışın 2 saatte düşmesi sonucu meydana gelen sel ve heyelan afetinde çok sayıda ev ve işyeri su altında kalarak büyük zarar gördü. Kayan toprağın altında kalan 58 yaşındaki Dürdane Dübüş, çöken evin altında kalan 55 yaşındaki Fatih Oğuzhan ve kayan toprak kitlesinin altında  kaybolan ve yapılan çalışmalar sounda 48 yaşındaki Gülten Angın'ın cesedi bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr