TP-Link’in yeni ürünü olan Archer C9 AC1900, Archer C8’in bir üst sürümü olarak konumlandırılıyor. Archer D serisinin birçok özelliğini de üzerinde barındıran Archer C9, AC1900 isminden de anlaşılacağı üzere 802.11 ac standardını destekliyor. TP-Link’in bu modelinin benzer ürünlerle farkı ise hem 2.4 hem de 5 GHz frekans bandını desteklemesi ve bu sayede de teorik olarak 1900Mbit/saniyelik bir transfer oranına ulaşabilmesi. TP-Link Archer C9, elbette fiyat/performans oranı ile de büyük bir avantaj sağlıyor. Ama bundan da önemlisi ise sahip oduğu 3 MIMO anteni sayesinde ağ ortamında HD videoları ve online oyunları takılmadan istemcilere aktarabilmesi.


Başarılı ergonomi
Archer C9, tasarım olarak Archer D9’a çok benziyor. Farkı ise sadece bir yönlendirici (Router) olarak görev yapması. Yani ADSL bağlantısına sahip olmaması. Bu ürünü ADSL modeme bağlayarak Internet trafiğinizi yönetiyorsunuz. Yinede şunu belirtmekte fayda var. Archer C9’u bir erişim noktası (Access Point) cihazı ile karıştırmamak lazım. Erişim noktaları çihazları kablolu bir bağlantıyı kablosuza çevirirler. Ağ ortamında akan paketlerle ilgilenmezler. Yönlendirici cihazlar buna ek olarak ağ trafiğini etkileyen paketleri kontrol edip yönlendirirler. Buna ek olarak da farklı ağ yapılarını tek bir ağa bağlarlar.
Archer C9, tasarımı ve ergonomisi ile başarılı bulduğumuz bir yönlendirici. Bu ürün gerek ofis ortamına gerekse de ev kullanımı için uygun olarak tasarlandı.  Önünde bulunan led takımı kullanıcıya birçok bilgi verebiliyor. Üzerinde bulunan antenlerin rahatlıkla çıkarılabilmesi de iyi düşünülmüş bir özellik. İsteyen kullanıcılar bu özellik sayesinde daha güçlü antenler takabiliyorlar. Bununla birlikte malzeme kalitesi ve işçiliği hemen göze çarpıyor. Archer C9 oldukça sağlam bir ürün olduğu hemen belli oluyor.
Yazının devamını okumak için buraya tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr